Şifalı bitkilerden Kebabiye, Kebabiye nedir?

Şifalı bitkilerden Kebabiye , Kebabiye nasıl kullanılmalı,Kebabiye faydaları, Kebabiye, Kebabiye nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2019 09:24
Şifalı bitkilerden Kebabiye, Kebabiye nedir?

Diğer Adları: kuyruklu kebabe, kübabe.

Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında toplanıp kurutulur.

Kurutma Usulü: güneşte.

Kullanma Usulü: toz haline baharat olarak veya 100 cc suda 5 gr kaynatılıp günde 3 kez içilir. Meyveler çiğnenir

Kullanılan Kısımlar: olgun kurutulmuş meyveler

Şifası: iştah açıcı, midevi, idrar yolu iltihaplarını giderici, bel soğukluğunu giderici, baharat, ses kısıklığını giderici, öksürük kesici, bronşitte.

Zehirlilik durumu: zehirli değildir.

Yetişme Ortamı: Doğu Hind adaları, sumatra

Uyarılar:  -

Muhteviyatı: Piperin, rezin, uçucu yağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.