Şifalı bitkilerden Kabak, Kabak nedir?

Şifalı bitkilerden Kabak, Kabak nasıl kullanılmalı,Kabak faydaları, Kabak, Kabak nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2019 09:04
Şifalı bitkilerden Kabak, Kabak nedir?

Hasat zamanı ve şekli: olgunlaştıklarında tohumları çıkarılıp kurutulur.

Kurutma usulü: havadar binalarda ve güneşte.

Kullanma usulü: kabak sebze olarak yenir, tatlı yapılır. Tohumlarından 300 gr yenir veya suda ezilip elde edilen sıvı bir defa içilir. Çocuklar için balla tatlandırılır. Çocuklara yaşına göre 75-150 gr verilir. Daha sonra tuzlu su içilir (3 saat sonra). Tohumdan elde edilen katı yağ yiyecek olarak kullanılır.

Kullanılan kısımlar: meyvesi, tohumları.

Şifası: tenya ve solucan düşürücü olarak. Sebzesi; hazmı kolaylaştırıcı, kabızlığı giderici, şişmanlatıcı, sivilcelere karşı, cildi yumuşatıcı, kan yapıcı, güzelleştirici, zihni kuvvetlendirici, zekayı geliştirici, basuru önleyici ve şeker hastalığında, lapa halinde çıban ve şişlikleri indirici olarak kullanılır.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: sarma, sakız, çekirdek, su, diken, bal vs.

Yetişme ortamı: sulu tarım alanlarında yetiştirilir.

Muhteviyatı: eterik yağ, helme, reçine, katı yağ, vitamin C-B, karotin, sukurbutin, lesitin, fitosterin, şekerler, meyve asitleri, vitaminler vs.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.