Şifalı bitkilerden Fındık, Fındık nedir

Şifalı bitkilerden Fındık, Fındık nasıl kullanılmalı,Fındık faydaları, Fındık şifası, Fındık nedir

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2019 11:20
Şifalı bitkilerden Fındık, Fındık nedir

Hasat Zamanı ve Usulü: Meyveler içleri sertleştiğinde, dal kabukları ilkbaharda su yürüdüğünde toplanıp kurutulur.

Kurutma Usulü: Meyveler önce havadar binalarda daha sonra gü­neşte veya 40 derecede fırınlarda kurutulur. Yığın yüksekliği 5 cm, yi geçmemelidir ve sık sık karıştırılmalıdır. Kabuklar önce güneşte, daha sonra gölgede kurutulur.

Kullanma usulü: Meyveler çerez yapımında, kuvvet macunlarının terkibinde, yağ üretiminde; kabuklar dövülüp toz haline getirilir (1 çay kaşığı toz+1 bardak su da kaynatılıp içilir).

Kullanılan Kısımlar: :Meyveler, kabuklar, yapraklar ve meyve kabukları.

Şifası: Kuvvet verici, cinsel gücü arttırıcı (balla macun yapılarak), kas sistemini güçlendirici etkileri vardır, Kan basıncını düşürür. Kabuklar varisde, yapraklar prostat büyümesinde etkilidir. Meyve kabuğu antibiyotiktir.

Zehirlilik durumu: Zehirli değildir.

Çeşitleri: Birkaç çeşidi vardır.

Yetişme Ortamı: Yağışı bol geniş yapraklı orman bölgelerinde yeti­şir.

Uyarılar: Kurutulmuş meyveler nemden uzak tutulmalıdır.

Muhteviyatı: Protein, yağ, şeker, Ca, K, Mğ, P mineralleri, B-C-D-E vitaminleri, boya maddeleri, sepi maddeleri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.