Şifalı bitkilerden Dut, Dut nedir

Şifalı bitkilerden Dut, Dut nasıl kullanılmalı,Dut faydaları, Dut şifası, Dut nedir

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2019 09:34
Şifalı bitkilerden Dut, Dut nedir

Diğer adları: dut üzümü.

Hasat zamanı ve şekli:  meyveler olgunlaşınca, yapraklar taze veya kurutulmuş, kabuk ve kök taze ve kuru olarak kullanılır.

Kurutma usulü: gölgede

Kullanma usulü: meyveler yenerek ve şurup, yaprak, kök ve kabuk kaynatılarak.

Kullanılan kısımlar: meyve, yaprak, kabuk, kök.

Şifası: ateş düşürücü, idrar söktürücü(beyaz dut yaprağı), 50 gr kuru yaprak / 1lt su günde 3 bardak. Taze yaprak kanamaları durdurur. Kara dut şurubu gargara olarak ağız ve boğaz için, bebeklerde pamukçuk için, kara dut kök ve gövde kabukları müshil ve tenya düşürülür. 60 gr kuru kök kabuğu 1 lt suda kaynatılır, günde 4 bardak içilir. 1 hafta devam edilir. Bu sıvı ağrıyan dişler için faydalıdır.

Zehirlilik Durumu: zehirli değildir.

Çeşitler: beyaz, kırmızı, pembe, kara dut, salkım.

Yetişme ortamı: orta iklim kuşağı.

Muhteviyatı: şekerle, organik asitler, tanen, pektin, cyamin(boya mad.),köklerde müsilaj.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.