Şifalı bitkilerden Çoban üzümü, Çoban üzümü nedir

Şifalı bitkilerden Çoban üzümü , Çoban üzümü nasıl kullanılmalı,Çoban üzümü faydaları, Çoban üzümü şifası, Çoban üzümü nedir

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2019 09:36
Şifalı bitkilerden Çoban üzümü, Çoban üzümü nedir

Diğer isimleri: yaban mersini, avcı üzümü.

Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında, yapraklar ilkbahar-yaz mevsiminde toplanır.

Kurutma Usulü: yapraklar gölgede kurutulur.

Kullanma Usulü: Meyveler yenir. Yapraklar 100 cc su ile 5 gr kuru yaprak haşlanıp demlenerek içilir.

Kullanılan Kısımlar: yapraklar, meyveler.

Şifası: antiseptik, kabız etkili, kuvvetlendirici, direnç arttırıcı ve şeker hastalığına karşı etkilidir.

Zehirlilik durumu: zehirli değildir.

Yetişme Ortamı: kuzey ve kuzeybatı Anadolu dağlarının yüksek orman açıklarında yetişen küçük bir çalıdır.

Muhteviyatı: glikozitler, tanen, arbutin, C vitamini, organik asitler, meyvede: organik asitler, şekerler, tanen, renk maddesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.