Şifalı bitkilerden Çoban çantası, Çoban çantası nedir

Şifalı bitkilerden Çoban çantası, Çoban çantası nasıl kullanılmalı,Çoban çantası faydaları, Çoban çantası şifası, Çoban çantası nedir

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2019 09:35
Şifalı bitkilerden Çoban çantası, Çoban çantası nedir

Diğer isimleri: cıngıldaklı ot, çoban dağarcığı.

Hasat zamanı ve şekli: erken ilkbaharda ve yaz mevsimi boyunca toplanıp kurutulur.

Kurutma Usulü: gölgede.

Kullanma Usulü: sebze olarak tazeleri tüketilir. Kıyılmış kuru bitkiden 1 yemek kaşığı 2 su bardağı su ile kaynatılıp demlenir, 1 gün içilir. Soğuk suda 8 saat bekletildikten sonra da aynı şekilde tüketilir.

Kullanılan Kısımlar: yaprak ve çiçekli dallar.

Şifası: kabız yapıcı, kanamaları durdurucu, idrar arttırıcı, yara iyileştirici, basur iyileştirici, kum dökücü, böbrek ve idrar yolları iltihaplarını giderici, tansiyon düşürücü, karaciğer ağrılarını giderici, dizanteride ve boğaz ağrılarında kullanıldığı gibi sebze olarak da kullanılır. Antitümör etkisi vardır.

Zehirlilik durumu: zehirli değildir.

Yetişme Ortamı: çayırlar, otlaklar, tarla ve yol kenarlarında bolca yetişir.

Uyarılar: tohumlar olgunlaşmadan toplanır.

Muhteviyatı: karbonhidrat, albümin, karotin, K ve C vitaminleri, tramin, kolin, potasyum, flavon, pirokateşin, diosmin, byrsin alkoloidi, giseopin, asitler, sakız, yağ (tohumda).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.