Şehadet Bir Çağrıdır

Ve Mısır’da Firavun’un neslinin ölmediği bir kez daha ispat edildi. Bin yıllar da geçse, Firavunluğun bir karakter olduğu ve batılın kadim düşmanımız olduğu bir kez daha tescillendi. Tüm dünya sustu, gözler kör, kulaklar sağır, diller lal oldu. Bekledik, bekledik ve sadece bekledik. Bu beklentinin sonunda bir devrimci Müslüman daha şehid oldu, Rabbine kavuştu. Merhum şehid Seyyid Kutub’un ifadesiyle, nefret ettiğimiz Amerika’dan daha fazla nefret ettiğimiz uşakları bir mazlumun daha canına kast eyledi. Herkes konuşacak şimdi. Herkes darbeyi ve darbecileri lanetleyecek. Ama kimse ne yaptınız diyemeyecek. Kimse nasıl kıydınız diyemeyecek. Kimse neler olup bittiğine dair o hainlere hesap dahi soramayacak! Sadece kınama ve taziye yayınlayacak herkes. Ve belki bir kısmımız da ağlayacak sessizce. Tıpkı Adnan Menderes idam edildiğinde ağlayıp köşelerine sindiği gibi, ağlayacak… “Erkek gibi dövüşmekten kaçanlar, kadın gibi ağlamayı hak eder” sözü bir kez daha tüm gerçekliğiyle gözlerimizin önüne serilecek…

Peki kimdi Muhammed Mursi?

Muhammed Mursi, 8 Ağustos 1951 tarihinde, Mısır'ın kuzeyindeki Şarkiye iline bağlı El-Adva köyünde doğdu. Beş kardeşin en büyüğü olan Mursi ilk eğitimini orada aldı. Babası çiftçi annesi ise ev hanımıydı. Mühendislik lisansını Kahire Üniversitesi'nde aldı (1975 ve 1978). Mühendislik doktorasını Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde tamamladı (1982). Northridge Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'nde yardımcı doçent oldu (1982-1985). Ardından eğitim vermek için Mısır'daki Zagazig Üniversitesi'ne geldi.

Müslüman Kardeşler hareketi içerisinde siyasete atıldı. Mursi 2000 ve 2005 yılları arasında milletvekili oldu. Müslüman Kardeşler'in yasal olarak seçime katılmaları mümkün olmadığından parlamentoya bağımsız siyasetçi olarak girdi. Tam 5 yıl Mısır Halk Meclisi üyeliği yaptı. 2011 Mısır Devrimi'ne muhalif bir lider olarak destek verdi ve 30 Nisan 2011 tarihinde Müslüman Kardeşler'in kurduğu, Özgürlük ve Adalet Partisi'nin başkanı seçildi.

2012 Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Müslüman Kardeşler'in aday gösterdiği Hayrat Şatır'ın adaylığı düşünce, yerine Muhammed Mursi seçildi. Yoğun seçim kampanyası yürüttü. İlk turda %25.5 oy aldı ve ikinci tura girmeye hak kazandı. İkinci turda da %51.73 oy alarak, 5. cumhurbaşkanı oldu.

2012–13 Mısır protestoları adıyla bilinen olaylar sonucu, 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan büyük gösterilerde Mısır ordusu askeri bir müdahale ile yönetime el koydu. Mursi ise darbeyi kabul etmediğini açıkladı ve yandaşlarına direnmelerini söyledi. Muhammed Mursi'nin gözaltına alındığı, ev hapsinde tutulacağı bildirildi.

16 Mayıs 2015 günü mahkeme tarafından idam cezasına çarptırıldı. 16 Haziran 2015 günü hakkında açılan "casusluk" davasından müebbet hapse mahkum olurken, "cezaevi baskınları" davasında ise mahkeme idam kararını onadı.

İdam kararı uygulanır mıydı bilinmez ama O, celladının kemendinden önce Hakk’a yürüdü. Söylenecek o kadar çok şey var, yazılacak ve yaşanmış o kadar acı ve ıstırap var, ama hep boş. Zira ne söyleseniz, ne anlatsanız üzerine ölü toprağı serilmiş İslam dünyasının uyanmasına, kalkmasına ve dirilmesine bir türlü teşvik etmiş olmuyor.

Allah’ım bizi suskunluğumuz için ne olur affet!

Allah’ım bizi acizliğimiz ve ezikliğimiz için ne olur affet!

Allah’ım kendimizi sana şikayet ediyorum! Bizi sana havale diyorum Ya Rabbi…

Bize merhamet et Allah’ım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.