Şavkılı; “Maddi manevi her daim vatandaşlarımız ile birlikte olduk”

Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı, gazetemize yaptığı açıklamada önemli konulara değindi. Şavkılı; “ iyi bir muhtar mahallenin sıkıntılarını dinleyip sık sık yetkililere ulaştıracak” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2019 10:53
Şavkılı; “Maddi manevi her daim vatandaşlarımız ile birlikte olduk”

Muhtarların asıl görevlerinin devlet ile vatandaş arasındaki hizmet köprüsünü kurmak olduğunu belirten Şavkılı, mahallenin sıkıntılarının sık sık yetkililere iletilmesi gerektiğini söyledi. Şavkılı ; “Yasalar tarafından muhtara düşen görevler madde madde sıralanmış. Kamu idarelerinden hizmet amacıyla gelen kamu görevlilerine yardımcı olmak ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmek ve bunlarla alakalı hizmetler gibi. Ama muhtarın asıl görevi devletle vatandaş arasından köprüyü kurmak. Bir vatandaş devlet kademesine ulaşamadığı bir birime bizim aracılığımızla ulaşabilecektir. Birey buna gönül vererek inanarak yapması gerekiyor ki hizmetleri gerçekleştirsin. Muhtarlığın en güzel noktası da vatandaşla gönül bağı kurarak hizmet vermek ve yaptığım bu görevden onur ve gurur duyuyorum. Muhtarlar yalnızca mahallenin onarılması gereken yerleriyle de değil sosyal projeleriyle de ön plana çıkmalı. Manevi boyutlarını ve ailelerle irtibatı göz ardı etmeksizin faaliyetlerini yürütmesi gerekiyor. Mutlaka mahalle içerisinde etkinlikler düzenleyip mahalle sakinleriyle gerek camii gerekse de eğitim kurumlarında bir araya gelecek. Mahallenin sıkıntılarını dinleyip sık sık yetkililere ulaştıracak. Biz devletin üst kademelerinde görev yapan kişilerle köprüyüz insanların bunu kullanmasını sağlayıp müsaade edeceğiz” dedi.

MAHALLEMİZ HİZMETTEN SONUNA KADAR FAYDALANIYOR

Dumlupınar Mahallesi için birçok hizmete vesile olduklarını ve yakından takip ettiklerini belirten Şavkılı; “Muhtarlığımız süresince Dumlupınar Mahallesine birçok hizmetin yapılmasına vesile olduk. Özellikle sosyal alanlarda hizmetlerimiz gerçekleşti. Mahallede çok sayıda ihtiyaç sahibi aile ikamet ediyor. Yardım alan ailelerin sayısı azken ihtiyaç sahibi ailelerin hemen hemen hepsine hizmetin ulaşmasını sağladık. İhtiyaç sahibi ailelerin devletin şefkat yüzünü görmelerine aracılık ettik. Eğitim ve çocuklarımızın daha iyi eğitim görmeleri için okulumuzla alakalı ciddi mücadelelerimiz oldu. Asfaltsız sokağımız kalmadı. Parkesiz sokağımız kalmamakla beraber kaldırımlarımızın hepsi yenilendi. Gerek büyükşehir gerek Onikişubat belediyeleri beraberliğinde 41 sokak ve 6 caddenin hepsinin hizmet görmesinde aracılık ettik. Doğalgaz geldi ve elektrik hatları yer altına taşındı. Biz mahallemizi çok seviyoruz. İnsan nasıl sevdiği bireylere zara verilmesine müsaade etmezse bizde mahallemizin zarar görmesine müsaade etmiyor gereken hizmetlerin yapılması için elimizden geleni yapıyoruz. Mahallemiz ciddi yatırımlar aldı. Onikişubat belediyesi tarafından Türk hamamı yapılıyor. 22 derslik olan okulumuzun 40 dersliğe yükselmesi için yürüttük ve daha modern bir okulla öğrencilerimiz daha iyi eğitim almalarına aracı olduk. Hizmetsiz hiçbir sokak ve mahalle sakini kalmaması adına mücadelemiz. Derdimizin hepsi mahallemizi daha iyi noktalara getirmek” ifadelerini kullandı.

Mahalle yapısı ile ilgili de görüşlerini aktaran Şavkılı, devam eden açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Mahallemizin önemli bir konumu olan Sait Zarifoğlu caddesinde çok sayıda esnafımız var. Cadde üzerinde Suriyeli yığılması oldu. Türk esnaf yok denecek kadar azaldı. Caddede şuan çift sıra park edilmesinden dolayı alışverişe elverişliliğini yitirdi. Cadde şehrin doğusuyla batısını birleştiren önemli bir cadde. Metruk yapılarını kentsel dönüşüm projelerine dâhil edilerek görselliği daha güzelleştirilebilir. Mahalle sakini birçok insanımız belediye ve yardım fonlarıyla ayakta duruyor. Asgari ücretle çalışanlar bir hayli fazla, bizlerde muhtarlık olarak elimizden gelen gayreti göstererek hizmetlerden yararlanması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizden istenilen evrakların zamanında teslimi ile süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. Belediyeler sosyal hizmetler konusunda biraz daha duyarlı olmalarını ve biraz daha hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Özellik bu tür mahalli kesimlerde biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. kentimizin bir çok bölgesinde böyle mahalleler var ve burada ikamet edenlerin ortalama yüzde 50’sinde fazla kesimi yardıma muhtaç aile. Bu konularda açılımları biraz genişletilmeli. Asgari ücretli her bir aileye yardım mutlaka verilmesi ve 8-10 bin liralık aracı üstüne olması sebebiyle yardımlarının kesilmemesini talep ediyoruz. Araç günümüz standartlarında bir ihtiyaç haline geldi”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.