'savaş gemilerini gönderdim' demişti! Yalan çıktı

'savaş gemilerini gönderdim' demişti! Yalan çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2017 13:59
'savaş gemilerini gönderdim' demişti! Yalan çıktı

Kore yarımadasına gönderildiği açıklanan ABD donanmasına ait savaş gemilerinin aslında tam tersi yönde hareket ettiği ortaya çıktı

ABD ile Kuzey Kore arasında yükselen tansiyonun eşik noktalarından biri olan ABD donanmasına ait gemilerin Kore yarımadasına yönlendirildiği yönündeki açıklama yanlış çıktı. ABD'ya ait savaş gemilerinin Kuzey Kore'ye doğru değil, tam tersi yönde hareket ettiği belirtildi.

USS Carl Vinson önderliğindeki 5000 denizci ve 60 savaş uçağı taşıdığı söylenen 'armada'nın haftasonu boyunca Kuzey Kore'den uzaklaşarak daha Batı'daki Sunda Boğazı'ndan geçerek Hint Okyanusu'na açıldığı ortaya çıktı.

Gemilerin Pentagon ve Beyaz Saray'dan yapılan açıklamalara karşın Endonezya kıyılarında Avustralya'yla yapılan ortak tatbikata katıldığı bildirildi. Gemilerin yeni harekete geçtiği ve bu kez Kore yarımadasına gideceği açıklandı.


ABD'de Başkan Donald Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Savunma Bakanı James Mattis gibi isimler gemilerin Kore yarımadasına doğru harekete geçtiği bilgisini paylaşmıştı. Washington'dan yapılan açıklamaların, Kuzey Kore yönetimine gözdağı vermek için kasıtlı olarak mı yapıldığı yoksa bir plan değişikliği mi yaşandığı konusundaki bilgiler henüz netlik kazanmadı.

ABD'nin Suriye'de Şeyrat Havaüssü'nü vurmasından iki gün sonra, Başkan Trump'ın Kore açıklarına 'donanma' gönderdiğini söylemesi bir 'güç gösterisi' olarak yorumlanmıştı.

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.