Sanayi esnafları konunun çözüme kavuşmasını istiyor

Kahramanmaraş Yeni Sanayi sitesinde sorunların ardı arkası kesilmiyor. Kış aylarının yaklaşması ve Kahramanmaraş’a yağışların gelmesi ile birlikte esnafların sıkıntıları da gözler önüne çıkmaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2018 14:23
Sanayi esnafları konunun çözüme kavuşmasını istiyor

m1-224.jpg

Ahmet Yaşa Mobilya İmalat Esnafı

Yeni Sanayi Sitesinde benim de bulunduğum bölgede birçok mobilya imalatı yapan esnaf var ve hemen hemen hepsinde altyapı sorunu var. üretim yaptığımız caddede su giderleri için kanalizasyon ızgarası yok. Yağmur yağdığı zaman buradaki bütün dükkanların önünde su birikintileri oluşuyor. Biriken sular dükkanlarımızın içine giriyor ve bizi maddi anlamda zarara uğratıyor. Mobilya işi yaptığımızdan dolayı sudan kaçmak zorundayız ama yağmur yağdığı zaman ne yazık ki yetersizlikten dolayı kaçamıyoruz. Yetkililerimizin bu konuya acilen el atmasını istiyoruz.


h-006.jpg

Hasan Kurt Tamirci Esnafı

Sanayi sitemizde kanalizasyon giderlerimiz çok fazla tıkanıyor. Yağmur biraz etkili yağdığında kanalizasyon ve rögarlarda taşmalar oluyor. Bu da dükkanda işlerimizin aşamasına neden oluyor. Aynı zamanda dükkanlarımızın önünde su birikintileri oluyor. Tuvaletlerimizin tıkanması gibi başlıca bir çok sorunumuz var. Eski dükkanlarımızda çatı akmaları oluyor ama bunu bir şekilde hallediyoruz. Yetkililerimizin bu sorunlarımıza bir an önce çözüm üretmesini istiyoruz.


m111-003.jpg

Murat Koyunlu Oto Tamir Esnafı

Yeni Sanayi sitesi Kahramanmaraş’ın ekonomi anlamında gelişim noktalarından bir tanesi. Burada binlerce esnaf var. Sitemizde su giderleri çok yetersiz. Yağmur uzun süreli yağdığı zaman caddelerde karşıdan karşıya geçemiyoruz. Aracımızı park ettiğimiz zaman araçtan inemiyoruz. Çünkü caddelerde çok fazla göllenmeler oluyor. Bir konu ise ciddi anlamda otopark sıkıntımız var. Gerek vatandaşlar gerekse esnaflar araçlarını koyabilecek yer bulamıyorlar. Aracımızı park etmek için çok fazla yer arıyoruz. Dükkanlarımızdan 500 metre uzaklara aracımızı koyabiliyoruz. Durum böyle olunca müşterilerimiz de araçlarını getirdiği zaman yer bulamıyor.


mu.jpg

Mustafa Bağı Oto Tamir Esnafı

Yeni Sanayi sitesinde yıllardan beri esnaflık yapıyoruz. Sitemizin en büyük sorunlarından bir tanesi altyapı. Kış aylarında yağmur yağdığı zaman caddelerimizde çok fazla su birikintileri oluyor. Aynı zamanda esnaflarımızın tuvaletlerinde de taşmalar oluyor. Geçtiğimiz yıl bizim dükkanımızda tuvaletlerimiz taştı ve biz dükkanı bir süre kapatmak zorunda kaldık. Aynı zamanda sokağımızın girişindeki tabelanın altında bulunan kaldırım sokak girişine büyük ölçüde engel oluyor. Buranın kaldırılması için imza topladık ve gerekli makamlara başvurumuzu yaptık. Bu konuda da sürecin hızlandırılmasını istiyoruz.


mustk.jpg

Mustafa Beyaz Oto Tamir Ustası

Sanayi sitemizde ciddi bir altyapı problemi var. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmur nedeni ile kanalizasyonlarımız tıkandı. Kendi imkanlarımız ile müdahale etmeye çalışıyoruz ama nereye kadar böyle gidecek bilmiyoruz. Biz burada biriken sular ve kanalizasyon yüzünden mağdur oluyoruz. Aynı zamanda sokağımızın girişindeki tabelanın kaldırımlarının iptal edilmesini istiyoruz. bir araç park edildiği zaman buradan geçmek çok zor oluyor. Bu konuda belediyelerimizden ve sivil toplum kuruluşlarımızdan yardım bekliyoruz. Sıkıntılarımızın bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz.


osman-002.jpg

Osman Güler Oto Kaporta Esnafı

Sanayi sitemizin altyapı konusunda çok sıkıntısı var. Altyapımız çok yetersi kalıyor. Yağışların biraz yoğun olduğu zaman dükkanların tuvaletlerinde lağım taşmaları oluyor. Dükkanlarımız eski olduğundan dolayı dam akıtmaları oluyordu, bu sorunu kendi imkanlarımız ile çözüyoruz. Yağışlar sonrasında dükkanlarımızın önünde ve caddede ciddi anlamda su göllenmeleri oluyor. Ben kaporta ustasıyım, işlem yaptığım aracı temizliyorum, sonrasında üzerine su sıçradığı zaman emeğim boşa gidiyor. Aynı zamanda boya uygulaması yaptığım araçlarda da aynı sıkıntı ile karşılaşabiliyorum. Yetkililerimizin bu konuda gerekeni yapmalarını istiyoruz.


pompa.jpg

Mehmet Ali Özkara Sanayi Esnafı

Dükkanlarımızın önünce ve caddelerde göllenmeler oluyor. Bu hiçbir sanayi sitesine yakışmayan bir durum. Bu göllenmeler hem esnafımızı hem de müşterilerimizi zor durumda bırakıyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte yağışlar da artmaya başladı. İlerleyen günlerde Yeni sanayi sitesi çok zor durumda kalacak. Altyapı konusunda da ciddi sıkıntılar var. Yağışlarla birlikte kanalizasyonlarda taşmalar oluyor. Bu konuda çözüm yolu bulacak yetkililerimize sesleniyoruz; sorunlarımıza çözüm bekliyoruz. Sokağımızın girişinde yolda bölme yok. Bu konuda dükkanlarımızı arayanlara adres tarifi konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Aynı zamanda iş yaptırmak için esnaf arayışında olan vatandaşlar bizim caddemize girmeden pas geçiyor. Bu durum da cadde esnaflarını zor durumda bırakıyor.


aslan.jpg

Yakup Arslan, Yedek Parça Esnafı

Yeni Sanayi Sitesi Kahramanmaraş’ın ekonomi anlamında en büyük kaynaklarından bir tanesi. Ve diğer iller ile kıyaslandığında Türkiye’nin en canlı sanayilerinden bir tanesi. Kahramanmaraş’a ekonomi anlamında bu kadar katkı sağlayan bir sitenin bu kadar basit sıkıntılarının olması esnafların heyecanını öldürüyor. Sitemizde ciddi anlamda su birikintisi ve kanalizasyon sıkıntısı var. Yağmur yağdığı zaman dükkanlarımızın önünde ciddi anlamda göllenmeler oluyor. Aynı zamanda kanalizasyonlarımızda da tıkanıklıklar oluyor. Geçtiğimiz günlerde biraz yağmur yağdı ve dükkanlarımızdaki kolilerimizde ıslanmalar oldu. Bu bizi hem maddi anlamda hem de iş gücü anlamında zora sokuyor. Tuvaletlerimizde taşmalar oluyor ve pis kokulara maruz kalıyoruz. Bu konuda yetkililerimizin biz sanayi esnaflarına yardımcı olmalarını istiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.