Rekor zam süs biberinde

Rekor zam süs biberinde

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2017 13:49
Rekor zam süs biberinde

Yaz aylarının kavurucu sıcakları meyve ve sebzelerin fiyatlarında da etkili oldu. Kahramanmaraş 44 dereceli sıcakları görürken meyve ve sebzelerin fiyatları da sıcaklıkla doğru orantılı artış gösterdi. Rekor zammı Süs Biberi 5 TL olarak alırken, Sarımsak, Domates, Patlıcan gibi günlük yaşamsal ürünlerdeki fiyatlar sabit kaldı.

 

Uzmanlar kavurucu sıcaklardan korunmanın en mantıklı yöntemi doğal ürünlerle serinlemek olduğunun altını çizerken, Kavun, Karpuz gibi serinletici meyvelerin satışında da olağanüstü bir artış gözleniyor.

Rağbet gören Karpuz ve Kavun’un fiyatında düşüş beklenmesine rağmen tam tersi oranda artması halkı endişelendiriyor. Muz ve kivi gibi tropikal meyvelerin fiyatları ise standart düzeyde ilerliyor.

KAVUN VE KARPUZUN FAYDALARI

Kavun ve karpuz yaz mevsiminin ikiz meyveleri adeta. Çoğunlukla birlikte bile tüketilebilir. Lezzetli olmalarının yanısıra her ikisini de ortak özelliği kansere karşı koruyucu olması. Diğer yararlarına gelince ;
rekor-zam2.jpg

KAVUNUN FAYDALARI
Kavun meyve olarak çok yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbî olarak kullanılmaktadır. Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur. Çekirdekler halk tabâbetinde öksürüğe karşı (çekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye kadar kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır. Ayrıca kavun, sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşların düşürülmesine yardımcı olur. Bağırsaklarda ülser ya da iltihap olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir. 
Kavun’un Faydaları
* Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir .
*Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğunca tavsiye edilmiştir.
* Günde, yenilecek, Orta boy bir kavunun yarısı , günlük C vitamini  ihtiyacını tamamen karşılar.
*Kavunu kestikten hemen tüketilmesi gerekir .*Kanı temizler 
* Antioksidan özelliği vardır 

* Bağırsak ve cilt kanserine karşı tavsiye edilir 

rekor-zam1.jpg
 KARPUZUN FAYDALARI 
Vücudu kansere karşı en fazla koruduğu bilinen maddelerin başında A ve E vitaminlerinin geldiğini hatırlatan Çiçek, karpuzda bulunan laykopenin kansere karşı koruyuculuğunun A vitamininden iki kat, E vitamininden on kat daha fazla olduğunu vurguladı
Karpuz besin değeri açısından da oldukça zengin bir meyve. Orta boy bir karpuzdan kesilen ince bir dilim 6.4 gram karbonhidrat, bir miktar protein ve yağ ile 26 kalori içeriyor.
Karpuzun içerdiği bol miktardaki potasyum da insan sağlığı açısından son derece faydalı. Potasyum, böbreklerin daha iyi çalışmasını ve böylece böbrekler tarafından vücuttan sodyumun atılmasını hızlandırıyor. Fazla sodyumun vücuttan atılması sonucunda da kan basıncı dengeleniyor, kalp işlevleri düzenleniyor ve kalp krizi riski azalıyor. Karpuz, yüksek miktarda su içerdiği ve hazmı kolay olan bir meyve olduğu için de sık tuvalete gidilmesini ve buna bağlı olarak vücuttan atık maddelerin daha sık dışarı atılmasını da sağlar.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.