Reis-i Cumhur net konuştu! Kafasını koparacağız!

Reis-i Cumhur net konuştu! Kafasını koparacağız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2016 10:26
Reis-i Cumhur net konuştu! Kafasını koparacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kulüpler Birliği Vakfı’nı kabülünde, FETÖ’nün tam anlamıyla silinebilmesi için spor kulüplerine çağrıda bulundu.

 Vakfı, 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği liderlik ve cesaret için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Gençlik ve  Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Vakıf Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Süper Lig kulüp başkanları ile temsilcilerini Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Erdoğan, Türkiye’nin çok önemli bir badireyi atlattığını, ancak ’nün tam anlamıyla silinebilmesi için, spor kulüplerinin de ellerinden gelen çaba ve özeni göstermesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, “FETÖ ile mücadele birinci önceliğimiz. Ejderhayı yaralı bırakmayacağız. Kafasını koparacağız. Yaralı Ejderha çok daha tehlikeli olur. Mutlaka bir ve bütün olmak zorundayız” diye konuştu. , 30 Ağustos Zafer bayramına vurgu yaptıktan sonra, “Sıkıntılı bir dönem geçirdiğimiz hepimiz tarafından malum. Ama bu dönemi hayırlısı ile atlatıyoruz, atlatacağız. Bu dönemde bir çok terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Geniş bir alanda süren bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Olumlu karşıladı

Erdoğan sohbet sırasında deplasman yasaklarının kalkmasını olumlu bulduğunu belirtirken, “Konuyu Başbakanımız, bakanımız ve valilerimiz ile istişare etmemiz ve en kısa sürede hayata geçirmemiz gerek” dedi.

Kabule Fenerbahçe Kulübü Başkanı 
 da katıldı. Bilindiği gibi Yıldırım uzun zamandır Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına iştirak etmiyordu. Yıldırım, geçen mart ayında Vakfın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı ziyarette de yer almamıştı. Yıldırım’ın yanı sıra Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile birlikte diğer süper lig başkanları da hazır bulundular.

Bakan Kılıç’tan müjde

Kabul sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, kulüplerin amatör branşlarda maddi destek istediği konusunu gündeme getirdi. Bakan amatör branşlarda yapılan harcamaların gelir vergisi ve stopajdan muaf olması konusunda kulüplerin talebi bulunduğunu ve bakanlık olarak bu konuda bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Kılıç, “Olimpiyatlarda bizden küçük ülkelerin nasıl başarılı olduklarını gördük. Sporcu sayısının artırılması konusunda kulüpler olarak daha fazla çaba sarfetmemiz gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise çalışmayı desteklediğini kaydederken, “Sizlerin de amatör branşlara daha fazla eğilmeniz ve başarılı sporcular yetiştirmeniz gerekir” karşılığını verdi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.