RAKKAYA ÖSO GİRMELİ

RAKKAYA ÖSO GİRMELİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2017 09:51
RAKKAYA ÖSO GİRMELİ

Cenevre’deki görüşmelere katılan Suriyeli Askeri Muhalefeti, Rakka’yı DEAŞ’tan kurtaracak, ana aktörün PYD-PKK değil ÖSO olması gerektiği uyarısında bulundu. ÖSO bünyesindeki güney cephesi temsilcisi Hasan İbrahim, “PYD’nin  Rakka’ya olası bir saldırısı, Kentteki durumları çıkmaza sokabilir. Çünkü bölgedeki Arap’ların yok sayamazsınız” dedi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde 4. Turu düzenlenen Suriye görüşmelerine katılan askerlerin Muhalifler, Rakka’yı terör örgütü DEAŞ’tan temizleme misyonunun PYD-PKK’ya bırakılmasının tehlikeli olacağını belirterek, operasyonun ÖSO tarafından düzenlenmesi gerektiğini söyledi. İsviçre’nin Cenevre kentinden BM gözetiminden devam eden Suriye görüşmelerinin katılan Suriye Askeri muhalefetinin temsilcileri, değerlendirmelerde bulundu.

PYD VE REJİM ANLAŞTI

ÖSO komutanlarından Faiz Esmer, “Önceki gün Halep’in doğusundan, Munbiç’e ilerleyen rejim güçlerinin, ÖSO kontrolündeki Bab’ı güneyden kuşattığını anımsattı. Esmer, PYD-Rejim Fırat Kalkanı harekatının Rakka’ya ulaşmasının önünde set oluşturdu. PYD ve Rejim arasında Rakka Operasyonu konusunda, bir anlaşma var. Rusya’nında desteği var.” 

RAKKA’YI ÇIKMAZA SOKAR

OSÖ bünyesindeki Güney Cephesi, Temsilcisi Hasan İbrahim, Bab’ın DEAŞ’tan temizlenmesine karşı mücadelede örnek teşkil ettiğini söyleyen İbrahim, “İnşallah, TSK ve OSÖ arasındaki işbirlik Rakka’ya taşınır. DEAŞ’ı Suriye’den tamamen çıkarırız. PYD’nin Rakka’ya olası bir saldırısı Kent’te ki durumları çıkmaza sokar. Çünkü bölgedeki arapları yok sayamazsın.” İfadesini kullandı.

ÖSO’YA DESTEK VERMELİ

Rahman Kolordusu Siyasi Sorumlusu Vael İlvanda Bab’ın DEAŞ’ın en fazla terör ihraç ettiği bölgede olduğunu belirterek önemli tespitlerde bulundu. “Bab aslında Suriye’nin kuzeyinde terörden temizlenmesi konusunda yakalanmış bir fırsattır. Rakka’nın temizlenmesi, bab’ın temizlenmesi ile başlar. Uluslararası toplumun terörle mücadele ÖSO’ya destek vermesi gerekiyor. Terörle mücadele en büyük ve en önemli rolü oynayan ÖSO’dur. Öte yandan terörün büyük destekçisi de Beşşar Esad’tır.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.