Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

RABBİN KİMDİR?


Allah kendisindenbaşka ilah olmayandır.

 

Allah ki kendisinden başka hiçbir ilâh yoktur. O,Hayy ve Kayyûm’dur  (daima diri veyarattıklarını gözetip yönetendir. Her şey, onunla varlığını devam ettirir). (Al-iİmran 2) 

     KUR'AN'INANLAMIYLA BULUŞUYORUZ

TAKVA AYI RAMAZAN KAPIDA

·   (Farz kılınan oruç) sayılı günlerdir.Sizden kim, (o günlerde) hasta veya seferde ise o, (tutamadığı) günlersayısınca başka günlerde (oruç tutar. İhtiyarlığından veya tedavisi mümkünolmayan bir hastalıktan dolayı) oruç tutmaya gücü yetmeyenlere, (her günekarşılık) bir yoksulu (sabah akşam) doyuracak bir fidye vermesi (gerekli)dir.Kim de gönülden gelerek (daha fazla) bir ihsanda bulunursa, bu, onun için dahahayırlıdır. Bununla beraber (zor da olsa, işin önemini) bilirseniz, oruçtutmanız, sizin için daha hayırlıdır. (Bakara/184)

 

· (O mü’minler;) tevbe edenler, ibadet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredip kötülüktenvazgeçirmeye çalışanlar ve Allah’ın sınırlarını (koyduğu hükümleri)koruyanlardır. (İşte, böyle) mü’minlere (cenneti) müjdele!  (Tevbe/112)

 

· Ey iman edenler! Sizden önceki(ümmet)lere yazıldığı gibi, sizin üzerinize de oruç tutmak yazıldı (farzkılındı). Olur ki bu sayede takvâya erersiniz. (Bakara/183)

·       FARKINDA MIYIZ ?

·         OnlarKur’an(’ın söyledikleri) üzerinde düşünmezler mi? Yoksa kalpler(inin) üzerindekilitler mi var? (Muhammed/24)

·        İnsanlarKuran öğrenmek için her sabah Abdullah b. Mes’ud’un (ra) evine gelirdi.

·         O da:

·        -Oturun, dedikten sonra tek tek yanlarına gelir, hal hatır sorduktan sonra:

·        - Eyfilan! Hangi sureye geldin?” derdi.

·        Adam:

·         - Falan ayete geldim, deyince onu bir sonrakiayetten okutmaya başlatarak:

·        - Osenin için yer ile göklerin arasında bulunanlardan daha hayırlıdır, derdi.          M.Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe,3/504-505                                                        

O’NUN (sav) AHLAKIKUR’AN’DI

 

·        RamazanAyının ilk gecesi olunca, şeytanlar ve azgın cinler zincire vurulur, cehennemkapıları kapatılır ve hiçbiri açılmaz. Cennetin kapıları açılır ve hiçbirikapanmaz. Sonra bir (melek) şöyle seslenir: “Ey hayır dileyen, ibadet vekulluğa gel! Ey şer isteyen uzatma, günahlarından vazgeç! Allah’ın bu ayda azatettiği nice kimseler vardır ve bu Ramazan boyunca böyledir.” (Tirmizi,Savm,1)

 

·         “Her şeyin bir zekatı vardır. Bedenin zekatıda oruçtur… Oruç sabrın yarısıdır.” (İbn Mace,Sıyam,44)

 

·         “İslam beş temel esas üzerine kurulmuştur;Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed (s.a.s)’in Allah’ın Rasulu olduğunaşahadet etmek, namazı dosdoğru kılmak, zekat vermek, haccetmek ve Ramazanorucunu tutmaktır.” (Müslim,İman,21)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.