Özkalın Markette tedbirler alındı! Titizlik sırası vatandaşta

Özkalın Market İşletme Sorumlusu İlhan Kalın, gazetemize yaptığı açıklamada piyasada stok sıkıntısı yaşanmadığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2020 16:13
Özkalın Markette tedbirler alındı! Titizlik sırası vatandaşta

Kalın, korona virüsüne karşı her türlü önlemi aldıklarını söylerken vatandaşların da hassas davranması gerektiğini söyledi.

Virüse karşı aldıkları önlemleri anlatan Kalın, işin sadece marketlerde değil, vatandaşların da titiz olmaları gerektiğini söyleyerek; “Kasiyerlerimiz 10-20 dakikada bir eldivenlerini değiştirirler, maske de kullanıyorlar.  Sürekli yanımızda dezenfektan bulunduruyoruz. Gelen müşterilerimize de ikram ediyoruz. İçerinin temizliği sürekli yapılıyor. Müşterilerimizin ekmeklere dokunmalarına izin vermiyoruz. Kendimiz poşetliyoruz. Şuan için elimizde fazla imkan yok. Tedarikçilerden eldiven gelmiyor. Eğer gelirse meyve sebze alan müşterilerimize ücretsiz bir şekilde dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

ozkalin-markette-tedbirler-alindi!-titizlik-sirasi-vatandasta3.jpg

EKMEKLERİ POŞETLEDİK

Markette sattıkları ekmekleri tek tek poşetlediklerini belirten İlhan Kalın, vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını da ekledi. Kalın; “Bu önlemi vatandaşlarımızın isteği çerçevesinde yaptık. Bu konuda alınabilecek tedbirler konusunda eğitimliyiz. Vatandaşların istekleri üzerine ellerimize eldivenlerimizi giyerek ekmekleri poşetledik. Bu uygulamamızdan vatandaşlarımız oldukça memnun kaldı.  Ama bu yeterli değil. Bu durum bir tek ekmekte bitmiyor. Meyve sebze gibi konularda ne kadar hassas olsak da vatandaşımızın kendi önlemini alması gerekiyor” dedi.

Personel sayılarında eksiltmeye gitmediklerini ifade eden Kalın; “Virüs tedbirleri iş olarak biraz hareketli zamanlar geçirmemize neden oluyor. Her hangi bir personel eksiltmedik. Şu sıralar personel sayılarımızda eksiklik var denilebilir.  Bazen personel sıkıntılarımız da oluyor” şeklinde konuştu.

ozkalin-markette-tedbirler-alindi!-titizlik-sirasi-vatandasta2.jpg

İHTİYAÇ SAHİBİ YAŞLILARIMIZIN AYAĞINA GİDİYORUZ

Evlere servis konusunda hizmet edemediklerini söyleyen Kalın, ihtiyaç sahibi yaşlıların isteklerini karşılamak adına çalıştıklarını söyledi. Kalın, açıklamalarında; “Evlere servis konusunda talepler alıyoruz. Burada zaten her apartmanın görevlisi var. Yaşlı olup evden çıkamayan, tek yaşayan kişilere de dükkanın telefon numarasını verdik. Ne lazım olursa arayın getirelim dedik. Bu durumda olan vatandaşlarımızın sayısı da bölgemizde en fazla 10-15 kişidir. Bu işi kapıcılar hallediyor fakat ekstradan yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamak yönünde böyle bir adım attık.

Vatandaşlar evlerinde stok yapıyor. Hem de çok fazla yapıyorlar. Ancak buna rağmen tedarikte sorun yaşamıyoruz. Biz önlemimizi aldık. Ve stok hacmimizi vatandaşlarımız için canlı tutuyoruz. Vatandaşların stok yapması daha mantıklı. İnsanlar hasta değilse bile her gün buraya gelirse başka birisinden hastalık bulaşabilir ve yakın çevresindekileri de hasta edebilir. Bugün gelip 10 günlük kuru gıdasını, temizlik malzemesini alması daha iyi olur. Buna benzer hazırlıklarını kendilerinin yapması lazım. Biz buna istinaden tedarikçilerden fazla ürün alımı yaptık.  Şu anda piyasa stok sıkıntısı da yaşanmıyor” dedi.

ozkalin-markette-tedbirler-alindi!-titizlik-sirasi-vatandasta1.jpg

TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDE FİYAT ARTIŞI VAR

Temizlik ürünlerinde fiyat artışı olduğunu belirten Kalın, diğer ürünlerin normal fiyatlarda seyrettiğini söyledi. Kalın, devam eden açıklamasını şu ifadeler ile sonlandırdı; “Kuru gıda da fiyat artışı yok. Fakat temizlik ürünlerinde biraz da olsa fiyat artışı var. Kolonya, maske, eldiven gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı var. Kasanın önüne dezenfektan koyduk. Müşterilerden bazıları fırsatçısınız diyor. Ama devlet bize bir kar marjı veriyor ve bu kar marjının üstüne çıkmıyoruz. Ama bana getiren adam fiyatın üzerine koyarak getiriyorsa orasını bilemem. Müşteriyle bire bir biz muhatap olduğumuz için bu ürünü üreten getiren fiyatını yükselten bizmişiz gibi görülüyor.

Artık insanlar bilinçlendiği için bir yere dokunmadan önce ya eldiven giyiyor ya da bir kağıt havlu ile orayı silip dokunuyor. Virüs insanların bir nevi ufkunu açtı. Temizlik konusunda daha hassas olunmaya başlandı. Mesela bir 5 litrelik çamaşır suyunu bir ayda bitiremeyen kişi 2 günde bitirip yenisini alıyor. Biz elimizden gelen her türlü önlemi alıyoruz. İnsanlarında daha bilinçli olup kendileri adına önlem almasını istiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.