Özhaseki'den Müjde: Kahramanmaraş'ta 41 Bin Konut Yolda!

Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş'taki deprem bölgesinde Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin başvuru olduğunu açıkladı. Çalışmalar hızla devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2023 11:18

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne ilginin büyük olduğunu belirtti. Açıklamalarında Özhaseki, Azerbaycan Mahallesi'ndeki deprem konutlarının inşaat alanındaki incelemelerin ardından, tarihteki en büyük felaketin yaralarını birlikte sarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Özhaseki, devletin ve hükümetin büyük fedakarlıklar yaparak finans ve ekonomiyi düşünmeden projeleri onayladığını vurgulayarak, depremlerde 850 bine yakın bağımsız birimin hasar gördüğünü, şu ana kadar 200 binden fazla konutun ihalelerini yaptıklarını ve çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

cevre-sehircilik-ve-iklim-degisikligi-bakani-ozhaseki-kahramanmarasta-konustu.jpeg

Yerinde Dönüşüm Projesi'nin vatandaşların talepleri doğrultusunda hazırlandığını söyleyen Özhaseki, projenin kolaylaştırıcı formülü ile şu ana kadar 245 bin vatandaşın yerinde dönüşüm için başvuruda bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, köylerdeki hasarları gidermek ve evlerini yapabilmek amacıyla yeni bir projenin geliştirildiğini dile getirdi.

Özhaseki, özellikle deprem bölgesinde bilim insanlarının önerisi üzerine 100 bin çelik köy evi yapma programlarının başlatıldığını açıkladı. Ayrıca, şehirlerde sosyal hayatı canlandırmak ve göç eden vatandaşların geri dönüşünü teşvik etmek amacıyla yeni projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Azerbaycan Mahallesi'nde gerçekleştirilen kazık çalışmalarını da paylaşan Özhaseki, fay hattının geçtiği alanda yapılan çalışmaların maliyetinin 40 milyon dolara yaklaştığını söyledi. Projenin tamamlandığında estetik açıdan şehre büyük katkı sağlayacak bir projenin ortaya çıkacağını belirtti.

Son olarak, Özhaseki, bilim insanlarının raporları doğrultusunda hareket ettiklerini ve deprem bölgesindeki hasarların giderilmesi, yaraların sarılması, vatandaşların güvenli konutlara kavuşması konusundaki çabaların devam ettiğini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.