Özdemir, Aksu Çayı ile ilgili son noktayı koydu! Projeler hazır ihale yapılıyor

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, esnaf ziyaretleri düzenlediği sırada vatandaşların Aksu Çayı sorusuna açıklık getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2019 18:42
Özdemir, Aksu Çayı ile ilgili son noktayı koydu! Projeler hazır ihale yapılıyor

Sorunun çözümünün 2 yıl süreceğini, iller bankasının ihale aşamasında olduğunu belirten Özdemir, “bölge ile ilgili yaptığımız çalışmaları Ali Öztunç’a gönderdim, bazı firmalara kesilen cezaları gönderdim. O da o günden sonra çabamızı gördüğü için bir daha bu durumu zikretmedi” dedi.

Aksu Çayı sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Özdemir, suyun son 6 ayda yüzde 85 temizlendiğini söyledi. Suyun renginin siyah akmasının nedeninin kimyasal atık arıtma tesisini olmamasını söyleyen Özdemir; “Fabrikaların büyük kısmında ruhsat alabilmek için bir arıtma tesisi var. Bu arıtma tesisleri mekanik arıtma tesisi, ama dışarıya attıkları kimyasal atıklar. Bunun ile ilgili şu anda bölgedeki 45 fabrikanın 8 tanesi atıklarını KASKİ’ye bırakıyor. Son 6 ayda su yüzde 85 oranında temizlendi. Ama suyun rengi siyah akıyor. Suyun renginin de açılması için o kimyasal arıtma sisteminin de kurulması lazım. Bu problem iki yıl sürecek bir çalışma sonucu çözülecek. Şu anda iller bankası ihalesini yapıyor ve 90 milyon TL değerinde bir arıtma tesisi kurulacak. Kurulacak olan tesis bütün fabrikaların atıklarını alacak Aksu Çayı’na değmeden kapalı sistem ile arıtma tesisine götürecek oradan da arıtılıp Sır Barajına dökülecek” dedi.

ÖZDEMİR; “MUHTARLARIMIZI ARIYORUM, SORUN AZALDI”

Bölgedeki muhtarları sık sık aradığını belirten Özdemir, bölgedeki sorunun azaldığı cevabını aldığını söyledi. Özdemir; “Yaklaşık bir aydır bölgedeki muhtarları arıyorum ve bölgedeki durum hakkında fikir alıyorum. Muhtarlarımız kokuda azalma olduğunu söylüyorlar. Ben de muhtarlarımızın görüşlerini alarak çevre şehircilik ekipleri ile iletişime geçerek gerekenleri söylüyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZTUNÇ BÖLGEYE BİLE GİTMEMİŞ

Ahmet Özdemir muhtarlara Ali Öztunç’un bölgeye gelip gelmediğini sorduğunda olumsuz cevap aldığını söyledi. İncelemede bulunmadan adım atmanın yanlış olduğunu söyleyen Özdemir şu ifadeleri kullandı; “CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç bunu sürekli olarak televizyonda gündeme getiriyor. Muhtarlarımıza ‘Ali Öztunç bölgeye geldi mi? Sorunları dinledi mi?’ diye sordum ancak Ali Öztunç’un bölgeye gelmediği cevabını aldım. Hiç inceleme yapmadan bir adım atmak doğru değil. Ali Öztunç’a yaptığı konuşmalardan sonra bölge ile ilgili yaptığımız çalışmaları gönderdim, bazı firmalara kesilen cezaları gönderdim. O da o günden sonra çabamızı gördüğü için bir daha bu durumu zikretmedi. Hayrettin Bey’in de projeleri içerisinde Aksu Çayı var. Orası çok güzel bir görünüme kavuşacak. Kenarında piknik yapılacak bir alan haline dönüşecek ve bu da 2 yıl sürecek”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.