Onikişubat Belediyesi, Temiz ve Sürdürülebilir Çevre İçin Eyleme Geçti

Belediyesi, çevre koruma ve kontrol konusunda 7 gün 24 saat esaslı bir çalışma düzenleyerek ilçedeki temizlik ve sürdürülebilir çevre hedefini hayata geçiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2023 16:53
Onikişubat Belediyesi, Temiz ve Sürdürülebilir Çevre İçin Eyleme Geçti

Onikişubat Mobil temizlik ekipleri, "Daha temiz, daha güzel bir Onikişubat" amacıyla ilçe genelinde başlatılan temizlik seferberliğiyle mahalle ve sokaklarda detaylı temizlik faaliyetleri yürütüyor.

Onikişubat Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, rutin temizlik işlemlerinin ötesine geçerek geniş kapsamlı temizlik anlayışını benimseyerek "Daha temiz, daha güzel bir Onikişubat" hedefine adım adım yaklaşıyor.

Mahalleleri, sokakları temizleyerek ve düzenleyerek Onikişubat'ta yaşamanın ayrıcalığını her alanda hissettiren belediye ekipleri, çöp toplama, yol bakımı, park düzenlemesi, çöp konteynerlerinin temizlenmesi ve enkaz kaldırma gibi faaliyetlerle yoğun bir şekilde uğraşıyor.

whatsapp-image-2023-08-23-at-15-15-39-2.jpeg

Belirlenen program çerçevesinde mahallelerde gerçekleştirilen çalışmalarda, Onikişubat Belediyesi Mobil Temizlik ekipleri son olarak Piri Reis Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi, Ertugrul Gazi Mahallesi, Mercimektepe Mahallesi ve Karacaoğlan Mahallesi'nde geniş kapsamlı temizlik faaliyetleri düzenledi. Toplamda 5 mobil temizlik ekibi ve 50 kişilik personel, 5 süpürge ve basınçlı zemin yıkama aracı, 1 kepçe ile 3 büyük damperli kamyon ve 1 küçük kamyondan oluşan araçlarla çalışmalarını sürdürdü. Kurumuş otlardan enkaz hafriyatlarına, çöp konteynerlerinin temizliğinden sokakların genel temizliğine kadar birçok ayrıntılı işlem gerçekleştirildi.

Düzenli olarak yürütülen temizlik çalışmaları, sokaklarda toz, çöp ve kalıntı gibi nedenlerle çevre kirliliğini engelliyor. Aynı zamanda, kırsal mahallelerde de genel temizlik faaliyetleri düzenlenerek doğal çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması hedefleniyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.