Onikişubat Belediyesi, kaplıca turizminin merkezi Ilıca’yı sezona hazırlıyor

Şifa dolu sıcak suyuyla sağlık ve jeotermal turizmin bölgedeki merkezi olan Ilıca Mahallesi, Onikişubat Belediyesi’nin çalışmalarıyla turizm sezonuna hazır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2024 15:45
Onikişubat Belediyesi, kaplıca turizminin merkezi Ilıca’yı sezona hazırlıyor

Türkiye’nin termal turizmde marka noktalarından biri olan Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi, turizm sezonun açılmasıyla misafirlerini ağırlıyor.

Şehir merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca Mahallesi, kent halkının yanı sıra Gaziantep, Adana, Adıyaman ve Osmaniye gibi çevre illerden de insan çekiyor.

Özellikle yaz aylarında nüfusu 40 binlere kadar ulaşan Ilıca Mahallesi’nin ziyaretçileri, bir taraftan doğayla iç içe huzur bulurken diğer taraftan da şifalı suyla cilt, solunum ve damar hastalıklarından ortopedik rahatsızlıklarına şifa buluyor.

onikisubat-belediyesi-kaplica-turizminin-merkezi-ilicayi-sezona-hazirliyor.jpeg

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NİN ILICA’DAKİ ÇALIŞMALARI TAKDİR TOPLUYOR

Turizm sezonunun başlamasına kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren Onikişubat Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Ilıca’nın yerli ve yabancı misafirlerine en iyi şekilde hizmet edebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Mahalleye kazandırdığı projelerle Ilıca’nın termal turizmde marka olmasını sağlayan Onikişubat Belediyesi, Ilıca’yı daha da güzel bir görünüme kavuşturma noktasında durmaksızın çalışıyor.

Bu kapsamda Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’ın talimatlarıyla belirli periyotlarda Ilıca’da alt yapı yenileme çalışmaları aralıksız sürerken, çevre temizliği konusunda da büyük mesafe kat edildi.

Çalışmalar kapsamında mahallenin ara ve ana arterlerinde yabani otlar tırpan aracılığıyla yolunurken, yollar belirli aralıklarla detaylı bir şekilde süpürülüyor.

Kötü kokuya mahal vermemek adına da tam teçhizatla çalışmalarını sürdüren ekipler, çöp konteynerlerinin yıkama, boyama ve tamirat işlemlerini yaparak güzel bir görünüme kavuşturuyor.

Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de kış sezonu sonrası tahrip olan yollarda asfalt bakım-onarım ve yama çalışmalarını sezon öncesinde tamamlamayı hedefliyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde doğası ve şifalı suyuyla Ilıca Mahallesi, alternatif tatil arayanlara eşsiz imkanlar sunuyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.