Öngel: Doğalgaz, yakıt faturası tutarının minimize edilmiş halidir

Serdar Öngel kimdir? Bize biraz özgeçmişinizi anlatır mısınız?

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
Öngel: Doğalgaz, yakıt faturası tutarının minimize edilmiş halidir

1979 yılında Almanya’da doğdum. Çocukluk evresini orada geçirdim. Daha sonra Kahramanmaraş’a geldim. Konya’da, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği’nden mezun oldum.

 

S1 Mühendislik kimdir? Biraz da kuruluşundan bahseder misiniz?

2006 yılında kurulmuş, ısıtma sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız.

S1’in hedefi nedir?

Memleketimize doğalgazın gelmesiyle birlikte bu sektöre girdik, çalışmaya devam ediyoruz.  Kahramanmaraş’ta 120 bin konuttan bahsediliyor. Biz bunun 120 Binine talibiz, diyebilirim.

Hizmet kalitenizden bahseder misiniz?

Hizmet kalitemizin üst seviyede olduğunu, müşterilerimiz söylüyor. Mümkün olduğu kadar işimizi en iyi şekilde yapmaya  çalışıyoruz. Çünkü insanların özel hanesine giriyoruz. İnsanların yaşadığı, belki de bizden başka kimsenin girmediği yaşam alanına giriyoruz. Bizim burada ilk etapta kafamızı yoran şey, mümkün olduğu kadar işimizi bitirip bir an önce evden çıkmaktır.  Çünkü biz, ustamızla, kalfamızla vs. dairede bulunduğumuz sürece biz de rahatsız oluyoruz. Bu yüzden işimizi en iyi ve en hızlı bir şekilde yaparız. Bu hızlılığımız da müşteriyi memnun ediyor.

İnsanlar döşediğiniz tesisattan sıkıntı çekiyor mu?

Hayır. Asla sıkıntı çekmiyor. Biz her zaman tesisatımızın arkasında 3 yıl duruyoruz. Su kaçağı veya herhangi bire sıkıntı olduğunda, biz müşterilerimizin yanında oluruz.

Kahramanmaraş’ta doğalgaz yeterli derecede kullanılıyor mu?

Bana göre yeterli derecede değil. Emsal şehirlere göre de değil. Armadaş’ın, alt yapıda biraz eksik kaldığını düşünüyoruz. Hızlı yapmadığını ve doğalgaz kullanımını tam olarak anlatamadığını düşünüyoruz. İşin çok yavaş yürüdüğünü düşünüyoruz.

Niçin doğalgaz kullanmalıyız?

Her şeyden önce, temiz bir yakıttır. Soluduğumuz havanın kalitesini yükselttiği namına kullanmalıyız. Herkesi ilgilendiren bir şey. Başka bir deyimle, doğalgaz, yakıtta ödediğimiz faturaların minimize edilmiş halidir. Kömür ve diğer yakıtlara göre %40 oranında daha ekonomiktir, daha tasarrufludur.

100 m2’lik bir dairenin ortalama doğalgaz maliyeti ne kadardır?

Daha önce hiç tesisatı yapılmamış bir daireden bahsediyorsak eğer;  3500-4200 TL arasında oynar. Müşteriye birçok avantaj ve ödeme kolaylığı sunuyoruz. Kredi kartlarıyla 14 takside kadar imkân sunuyoruz. 

Doğalgaz sobası kullanmalı mıyız sizce?

Kesinlikle kullanmalıyız. Birçok şehir gezdim, doğalgaz sobasının Kahramanmaraş’ta yeterli seviyede kullanılmadığını gördüm. Dar gelirli ailelerin oturduğu evlerde kullanılması çok uygundur. Kurulumu da çok ekonomiktir. Yaklaşık maliyeti 1000-1100 TL arasındadır. Yani kombiyle yapılacak masrafın dörtte biriyle kurulur. Genellikle vatandaş, doğalgaz sisteminin kombili kurulması gerektiğini zannediyor. Halbuki öyle değil. Tekke, Mağralı, N.Kemal gibi mahallelerde, doğalgaz sobası kullanılmasını tavsiye diyoruz.  Eskiden, bilirsiniz, katalitik soba kullandığımız zamanlar, örneğin akşam saat 21’de tüp biterdi. O saatte tüp alınamadığından, soğukta kalırdık. Am doğalgazda öyle bir problem olmadığı gibi, aynı zamanda çok konforludur. Bir soba ile evin hemen hemen yarısını rahatlıkla ısıtabiliyoruz.

Eklemek istediğiniz başka bir konu var mı?

Armadaş’la ilgili olarak büyük sorunlar yaşıyoruz. Yeterli yatırımları yapmıyor. Altı buçuk yıldır, yetkili firmasıyız.  İstediğimiz yatırımları, istediğimiz zamanda ve şartlarda yapamıyor. Alt yapıda ciddi bir problemi var, ve 5 yıldır çözemedi. Ekipleri yok. Armadaş’ın mutlak ve mutlak eleman sıkıntısını gidermesi gerekir. Gaz açma randevularını, ki daha kışa girmedik daha da sıkışacak, bir haftayla 10 gün arasında almaktayız. Bu da çok uzun bir süredir. Bu gibi sıkıntıların bir an önce giderilmesi lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.