Okumuş; “Bu ruh canlı tutulmalı”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, gönül belediyeciliğini vurgulayarak “biz uyguluyorduk, olması gereken de buydu” dedi. AK Parti’nin seçim manifestosunu değerlendiren Başkan Okumuş, önemli açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2019 15:10
Okumuş; “Bu ruh canlı tutulmalı”

AK Parti’nin 11 maddelik manifestosu ile ilgili neler söylersiniz?

Manifestolar içerisinde en çok öne çıkan Türkiye’de artık Gönül Belediyeciliğinin olması ve insanların gönlüne girilmesi açıklandı. Zaten olması gereken de buydu. Daha önceki dönemlerimizde de bizim kapımız sonuna kadar açıktı. Biz gönül belediyeciliğini bir anlamda uyguluyorduk. Halkımızın birebir taleplerini dinleyerek gönül belediyeciliğine katkı da sağlamak istiyoruz. 16 yıllık AK Parti iktidarında altyapı hizmetleri büyük oranda tamamlandı. Üstyapı konusunda şehrin taş yığınlarından uzak, görüntüsü hoş şehirler oluşturmak için çalışmalar yapacağız.

Cumhurbaşkanı açıkladığı manifestoda güçlü kent ekonomilerinden bahsetti, bu konuda neler söylersiniz? İlçe ekonomisi gelişmeli mi? Bu konuda neler yaptınız, neler yapacaksınız?

Son yıllarda belediyeler içerisinde iller bankasından gelen para dışarısında belediyelerin kendi kaynaklarını üretmeleri konusunda vurgular yapıldı. Önceki dönemde sadece hükümetimizden aldığımız yardımlar ile değil, dışarıdan kaynaklar da sağladık. Gerek arsa satışı, yap sat, hazine arazilerinin değerlendirilmesi gibi noktalarda büyük ekonomik katkı sağladık. Türkiye ekonomik kriz saldırıları ile zorlu bir sürece girdi. Belediyelerin bu anlamda ekonomik bağımsızlığını sağlamak için projeler üretip geliştirmeler yapmaları gerekiyor. Aksi taktirde başarı sağlanacağını düşünmüyorum. Türkoğlu’na son 5 yılda gelen yatırımların dışında iş adamlarımızın da katkılarını gördük. Belediye başkanlığı aynı zamanda şehir emini olduğu için şehrin güvenirliğini sağlaması gerekiyor. Parasal noktada da halkı güçlendirmesi gerekiyor. Aynı zamanda o şehirdeki ticaret esnaflarını da kalkındırması gerekiyor. 7 kilometre bandında Mahir Ünal Caddesi üzerinde 6 kat uygulaması yaparak müteahhitlerimize cazibe merkezi oluşturduk. Caddede arazisi olan vatandaşlarımız çok büyük kar elde ettiler. Bu kar marjları ile yine Türkoğlu’muza yatırım yaptılar ve bir anlamda ekonomiye can damarı oldular. Fen İşleri İmar Müdürlüğü’nde yatırım için gelen vatandaşlarımıza kırmızı halı seriyoruz adeta. Türkoğlu Organize Sanayisinin dolması için iş adamlarımız ile sürekli istişareler yapıyoruz. 2024 yılına kadar sanayimizi tamamen doldurma hedefindeyiz. Bunlara ilave olarak gıda organize sanayi ve metal organize sanayi çalışmamız var. Küçük sanayi sitesi kurulması noktasında 4 yıldır mücadele veriyoruz. Birkaç yıla kadar küçük sanayi sitemiz de hazır olacak. Aynı zamanda şehrin ekonomisine katkı sağlayacak olan üniversitemizin birkaç bölümünü de Türkoğlu’muza getirdik. Buradan da ekstra ekonomi geliri olacak. Cezaevi yatırımı ile Türkoğlu esnafına katkı sağlanacak. Tarım ve hayvancılık olan bir ilçe odluğumuz için kırsal kalkınmada yatırımcılarımıza rehberlik yapıyoruz. Kılavuzlu sulama bölgesi içerisinde kanal çalışmalarımız devam ediyor. bu anlamda da tarım ekonomisine katkı sağlayacağız.

Cumhur İttifakını nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkoğlu’ndaki seçmen tabanı ile ilgili neler söylersiniz?

Türkoğlu milliyetçi muhafazakar yapıya sahip bir ilçe. Cumhur İttifakının hedefi ülkemizin bekası, vatanın birlik ve beraberliğidir. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet sloganı ile bütünleşen ve organikleşen bir ittifak haline geldi. Milliyetçi Hareket Parti’sinin son yıllarda desteklerini sık sık gördük. Özellikle Başkanlık sistemi sürecinde referandum ile, 7 haziranda ve 1 Kasımda fedakarlıklar yapmıştır. Aynı zamanda 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza olan destekleri de göz ardı edilecek şekilde değildir. Milliyetçi hareket Partisi Koalisyonlara yenik düşmemek adına hükümetimizi desteklemişlerdir. İki parti birbirleri ile kaynaştılar. Türkoğlu’ndaki Milliyetçi Hareket Partisi’nin İlçe Başkanı, yönetimi ve seçmenleri ile kaynaşmalarımız devam etmektedir. Uyu m içerisinde çalışıyoruz. Amacımız 31 mart seçimlerinde geçtiğimiz seçimden daha yüksek oranda bir oy çıkarmak.

12 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMIMIZ İLE İLGİLİ İLETMEK İSTEDİĞİNİZ MESAJINIZ NEDİR?

12 Şubat ruhu 15 temmuz ruhu ile örtüşen bir güçtür. 12 şubat, Kahraman halkın sokağa dökülmesi ve 7’den 70’e herkesin silahlı ya da silahsız yaptığı mücadelesidir. 15 temmuz da aynı şekilde halkın sokaklara dökülmesi ile ülkenin bölünmesi engellenmiştir. Bu ruhun sürekli olarak canlı tutulması lazım. Özellikle 2020 yılında kurtuluşumuzun 100. Yılını kutlayacağız. Bu da Kahramanmaraş’ımız için bir fırsat olur. 100. Yılımızda etkinliklerimizin bir ay boyunca sürmesi gerektiğini düşünüyorum. Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına katkı sağlayacağını da düşünüyorum. Bu vesile ile tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin Kurtuluş Bayramı’nın 99. yılını kutlarım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.