Okay'ın Milli Şair Mehmet Akif Ersoy mesajı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Okay; "dizelere ve satırlara döktüğü sözlerle, milli birlik ve beraberliği perçinleyen milli şairimizi minnet, sevgiyle anıyoruz"

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2015 13:01
Okay'ın Milli Şair Mehmet Akif Ersoy mesajı


Başkan Okay, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 79'uncu yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajın da şunları söyledi :

"Cihanın acımasızca bir olup saldırdığı Türk milletinin, umudunu, birliğini ve dirliğini adeta yeniden aşılayan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, vefatının 79'uncu yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz.  Milletini ve dinini seven, merhametli bir mizaca sahip, edebi bakımdan kıymetli şiirlerin ve İstiklal Marşımızın yazarı meşhur Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, gelecek nesillere, vatan sevgisini ve birlik beraberliği aşılayan en güzel örnek olduğunu düşünüyorum. 'Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın' sözünün altında yatan o derin düşüncenin sahibi, bu anlamlı ve güzel sözleriyle kurtuluş savaşına ve öncesine ışık tutmuştur. Merhum istiklal şairimizi bir kez daha minnet ve özlemle anıyor."

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.