Öğrencilere Vergisiz Telefon Satışı Ne Zaman 2023? Başkan Erdoğan Talimat Verdi!

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde vaat edilen vergisiz cep telefonu satışıyla ilgili merak artıyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2023 21:05
Öğrencilere Vergisiz Telefon Satışı Ne Zaman 2023? Başkan Erdoğan Talimat Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki açıklamaları ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın son duyurusu, özellikle gençler arasında büyük ilgi uyandırdı. İşte vergisiz telefon satışı ve alımı hakkındaki güncel bilgiler:

Seçim öncesinde gençlere verilen vaatler arasında yer alan vergisiz cep telefonu, bilgisayar ve tablet satışlarına ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konuda çalışmalar yürüttüğünü belirtmesiyle hazırlıkların başladığı vurgulandı.

Bakan Bak da konuyla ilgili açıklamalarında, "İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bilgilendirme yapacak" ifadesini kullandı. Bu açıklamalar, gençlerin vergisiz cep telefonu alma beklentilerini güçlendiriyor.

Telefonlardan alınan vergilerin detaylarına baktığımızda, yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı ve yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti ödendiğini görüyoruz.

Bu ücretlere ek olarak yüzde 25, 40 ve 50 oranında ÖTV ile yüzde 20 oranında KDV alınıyor. Vergisiz cep telefonu satışıyla birlikte bu yükün hafifletilmesi hedefleniyor.

Üniversite öğrencileri için de düzenlemeler gündemde. Özellikle örgün eğitim alan ön lisans ve lisans öğrencilerinin bir kez vergisiz cep telefonu satın alabileceği konuşuluyor.

Vergisiz cep telefonu satışı ve alımı konusundaki son gelişmeleri yakından takip etmek, resmi kaynaklardan doğrulama yapmak en doğru bilgi kaynağı olacaktır. Konuyla ilgili resmi duyuruların beklenmesi önerilir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.