Öğrencilere Özel Öğrencilik Hakkı: Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da!

YÖK, depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversite öğrencilerine özel öğrencilik ve kayıt dondurma hakkı tanıdı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2023 15:46
Öğrencilere Özel Öğrencilik Hakkı: Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki depremden etkilenen üniversite öğrencileri için aldığı kararları duyurdu:

EĞİTİM YÖNTEMİ KARARI

Hangi program ve sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacağı veya uzaktan öğretim uygulanacağına, ilgili üniversitelerin senatoları karar verecektir. Bu kararlar, deprem etkisi, barınma imkanları gibi faktörlere göre belirlenecektir.

GEÇİŞ HAKKI

Uzaktan öğretim veya yüz yüze eğitim görecek öğrenciler, özel öğrencilik hükümlerine tabi olmaksızın kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı kazanabileceklerdir.

BAŞVURU SÜRECİ

Özel öğrenci olarak eğitim almak isteyen öğrenciler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihini göz önünde bulundurarak başvurularını yapacaklardır. Başvurdukları üniversite, öğrencinin kayıtlı olduğu programla eşdeğer bir program ve sınıf sunuyorsa, özel öğrencilik başvurusu kabul edilecektir.

yokten-depremden-etkilenen-universite-ogrencilerine-ozel-imkanlar.jpg

ÖZEL ÖĞRENCİLİK HAKKI

Depremden etkilenen bu dört ildeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere, talepleri halinde kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı verilecektir.

KAYIT DONDURMA HAKKI

Talep eden üniversite öğrencilerine, eğitim öğretim süresine dahil edilmeden bir yıl kayıt dondurma hakkı tanınacaktır.

Öğretmenlik Uygulaması: Uzaktan öğretimle eğitim verilen öğrencilerden öğretmenlik uygulaması dersini yüz yüze alması gerekenler, bu derse bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebilir veya sadece bu ders için özel öğrencilik başvurusu yapabilirler.

Üniversiteler, bu durumdaki öğrencilerin işlemlerini koordine etmek için sorumlu birimleri görevlendirecektir.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde kayıtlı olan tüm öğrencilere, eğitim öğretim süresine dahil edilmeden bir yıl kayıt dondurma hakkı tanınacaktır.

Bu kararlar, depremin etkilediği bölgelerdeki üniversite öğrencilerinin eğitimlerini sürdürebilirliklerini ve taleplerini karşılamak amacıyla alınmıştır. Öğrenciler bu hükümler doğrultusunda gereken adımları atabilirler.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.