Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

Öğrenci Yetenek Alanlarının Geliştirilmesi

Evlatlarımızı onların yaşayacağı çağa göre yetiştirmek daha da bir önem kazandı, günümüzde.

21. yy kazanımlarını çocuklarımıza kazandırmak zorundayız. Kim yapacak? Biz eğitimciler.

Anahtar kavramlarımız; "Başarı Farklarının Azaltılması, Öğrenci Yetenek Alanlarının Geliştirilmesi"

Okullarımızdan Lider öğretmen ve yöneticilerinden güzel örnekler var bu alanda. Biz anne babalar ve eğitimciler olarak taşın altına elimizi koyma zamanı.

Örnek olma, örnekleri yaygınlaştırma zamanı…

Resim kursları açılıp katılan 20 öğrenci içerisinde hat sanatına yatkın olan öğrenciyi kurs sonunda ortaya çıkardık ve kendine özel sergi açtı.

Güreşte dünya şampiyonu olan öğrencinin güreşe kardeşini de teşvik ederek güreşe katılmasını ve şampiyon olmasını sağladı.

Okulumuzda org eğitimi almış öğretmenin anaokulunda öğrencilerinde "Yetenek Avı" adlı projesiyle başlattığı etkinliğinde okuldaki müzik alanında, ritm tutma yeteneği olan öğrenciler tespit edilmiş, aileleri ile görüşülmüş bu alanda uzman öğretmenle çalışması konusunda yönlendirilmiştir. Okullarda öğretmenlerin sadece eğitim alanına odaklanması yeteneklerin ikinci plana atılmaması.

Bu eğitim-öğretim yılında okulumuzun koridorlarından birine satranç takımı koyduk. Öğrencilerimizin ilgisini görünce okulda satranç turnuvası yaptık. Öğrencilerimizin satranç yeteneği olduğunu gördük.

…. Anadolu Lisesi'nde dil sınıfı okutan İngilizce öğretmeni öğrencileri ile 11. sınıftan itibaren birebir ilgilenerek, zaman zaman veli ziyaretleri yaparak ve sınıfındaki öğrenciler ile birlikte ekip ruhu oluşturup, bu sınıfta eğitim gören 15 öğrenciden 14'üne ingilizce öğretmenliği lisans programını kazandırmıştır. Amaçlanan hedefe öğretmen ve öğrencilerin istekli olması okul idaresinin de desteği ile ulaşmıştır.

Okulumuzda sigara kullanan ders başarısı düşük ve arkadaşları ile sürekli sorun yaşayan bir öğrencimiz vardı. Hareketli bir yapısının varlığı beden eğitimi öğretmeni tarafından fark edildi daha sonra öğrenci masa tenisi, atletizm ve voleybola sevk edildi. Yaklaşık 3 aylık kısa bir çalışma sonucunda öğrencimiz bu alanlarda güzel başarılar elde etti. Bu durum aynı zamanda okul başarısını da olumlu etkiledi.

Spor Lisesi'nde aynı branşta 4 öğretmen var, bir tanesi futbol alanında öğrenci taraması ve ildeki diğer bütün kulüplerle işbirliği içerisinde olup branşında başarılı olmuş öğrencileri bir araya getirip Türkiye şampiyonu ve dünya şampiyonu öğrenciler yetiştirirken diğer öğretmenler bu başarıyı maalesef yakalayamıyorlar.

Babası vefat etmiş bir öğrencimiz hayata küsmüş durumdaydı. Matematik öğretmenimiz çocuğu evine davet ederek ilgilendi. Bu ilgi çocuğun hayata dönmesini sağladı hatta ve hatta şu anda psikolojik tedavi almayı bile bıraktı.

İnsanı değiştirdik, dünya değişti.

Şimdi değilse ne zaman?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.