NATO'dan Türkiye'ye Tepkisi

NATO'dan Türkiye'ye Tepkisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2016 16:25
NATO'dan Türkiye'ye Tepkisi

NATO müttefikleri, New York Times gazetesinin  Türkiye'nin NATO üyeliğinin tartışmaya açılacağını ifade eden yazıya tepkili.

4 Ağustos tarihili New York Times gazetesinin baş yazısında yer alan ve Türkiye'nin NATO'dan atılabilecegini ifade eden yazının gerçeği yansıtmadığını ifade eden diplomatik kaynaklar, İttifak'ın kurucu belgesi olan Washington Anlaşması'nın İttifak üyesi bir ülkenin NATO'dan atılmasını öngören herhangi bir madde içermediğini hatırlattılar.

'TÜRKİYE TÜM YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRDİ'

Aynı kaynaklar, Türkiye'de Amerikan karşıtlığının arttığına dair henüz bilimsel bir çalışmanın yapılmadığını hatırlattılar. Türkiye'nin NATO'ya yönelik tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini de vurguladılar.

Türkiye'nin NATO'daki gelecegini sorgulayacak resmi ya da gayri resmi bir toplantının gündemde olmadığını söyleyerek, Varşova Zirvesi'nin sonuç bildirgesine de atıfta bulundular. Bu çerçevede, Varşova Zirvesi'nin 129'uncu maddesinde yer alan ve Türkiye'nin de onay verdigi metinde, NATO'ya üye ülkelerin insan haklari ve demokratik prensiplere sahip çıkmalarını önemine vurgu yaptığını belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.