Naci Görür'den Dikkat Çeken Uyarı: Kahramanmaraş'taki Depremlerin Sırtımıza Yıktığı Sorunları Düşünüyoruz

Prof. Dr. Naci Görür uyarıyor: Türkiye'yi deprem direnciyle donatmadıkça, daha büyük felaketler kaçınılmaz. Depreme hazırlık şimdi! Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2023 13:18
Naci Görür'den Dikkat Çeken Uyarı: Kahramanmaraş'taki Depremlerin Sırtımıza Yıktığı Sorunları Düşünüyoruz

Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından alınması gereken önlemlerin hala alınmadığına dikkat çekiyor ve "Ülkemizi depreme karşı dirençli hale getirmezsek, ileride daha güçlü felaketlerle karşılaşabilir ve birçok can kaybı yaşayabiliriz" uyarısında bulunuyor.

Türkiye'nin önde gelen yer bilimcilerinden olan Görür, 11 ilde büyük yıkımlara yol açan 6 Şubat depremlerinin hatırlatılmasıyla birlikte deprem riskinin hala varlığını koruduğunu yetkililere hatırlatıyor.

depremde-yikilan-evleri-yenileyecegiz-sizi-ac-susuz-birakmayacagiz-edebiyati-ile-cikmayin.jpg

"ÜLKEMİZİ DEPREME KARŞI DİRENÇLİ HALE GETİRMEZSEK..."

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini vurgulayan Görür, şunları ifade ediyor:

"Dostlar, halkımızın ve yöneticilerimizin sıklıkla göz ardı ettiği bir gerçeği tekrar hatırlatma ihtiyacı duyuyorum. Genellikle bugün deprem denildiğinde akla Şubat'taki depremlerin yol açtığı sorunlar geliyor. Ancak bu depremler çok yeni ve zararlarını henüz tam olarak görmeye başlıyoruz. Daha önce böyle bir şey yaşanmamıştı! Gerçek olan şu ki, Türkiye bir deprem ülkesidir ve biz buna uygun önlemler almalıyız. Bugün sadece yıkılan binaları tekrar inşa etmek ve halkımızı aç susuz bırakmamak yeterli değil. Ülkemizi depreme karşı dirençli hale getirmediğimiz sürece, gelecekte daha büyük felaketlerle karşılaşma riskimiz var ve birçok can kaybı yaşayabiliriz. Lütfen sadece yıkılan binaları yeniden inşa etme söylemiyle yetinmeyin. Asıl sorun, deprem gelmeden önce kentlerimizi depreme karşı güçlendirmektir. Değerli halkımızdan, siyasi liderlerden bu konuda talepte bulunmalarını istiyorum, sevgiyle."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.