Başkan Mahçiçek: Kahramanmaraş EXPO 2023'ü Açmak İçin Çok Çalışıyoruz

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı ile EXPO 2023 Sergi Alanı'nda bir araya geldi, önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2023 13:55
Başkan Mahçiçek: Kahramanmaraş EXPO 2023'ü Açmak İçin Çok Çalışıyoruz

Başkan Mahçiçek, konuşmasına şu şekilde başladı: "Biliyorsunuz konuşan çok olur. Oturalım mı, yapmayalım mı? Başkanlar gelir gider ama yaptıkları kalıcıdır, memleket içindir. EXPO 2023’ü açacağız Allah’ın yardımıyla."

EXPO 2023 Sergi Alanı'nda düzenlenen programa, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı üyeleri, belediye meclis üyeleri ve mahalle başkanları da katıldı. Başkan Mahçiçek'in yanında Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal ve Enes Sarıca da bulunuyordu.

"YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN ZİYARET EDECEĞİ PROJELER GELİŞTİRDİK"

Programda konuşan Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş'ın tanıtım eksikliğine vurgu yaparak EXPO 2023'ün bu sorunu çözeceğini belirtti. Mahçiçek, şunları söyledi: "Eksiklerimiz tanıtım noktasında. Çok güzel bir memleket ama şehrimizin Akdeniz Bölgesi’nde olduğunu dahi bu ülkenin nüfusunun yüzde 95’i bilmez. EXPO 2023, sadece Türkiye'den değil, uluslararası alandan da turistlerin şehrimize gelmesini sağlayacak. 62 ülkenin oy birliğiyle EXPO 2023’ü düzenleme yetkisi Onikişubat Belediyemize verildi. EXPO 2023 Sergi Alanı'nın sürekli bir ziyaretçi akınına uğraması için projeler geliştirdik."

baskan-mahcicek-konusan-cok-olur-biz-cok-calisarak-expo-2023u-acacagiz.jpeg

"KAHRAMANMARAŞ'I ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞIYACAĞIZ"

Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 Sergi Alanı'nın sürdürülebilir projelerle zenginleştirildiğini vurgulayarak, şunları ekledi: "EXPO döneminden sonra da burası ziyaret edilebilen, önemli bir alan olacak. İçerisine projeler ekledik. Örneğin bir Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi var. Türkiye’de Kelebek Bahçesi sadece Konya’da var, bizde ekstra şehrimize özel Uğur Böceği de var. 250 civarında hobi evimiz var. İnşallah böylelikle Kahramanmaraş'ı uluslararası platforma taşıyacağız."

whatsapp-image-2023-09-04-at-21-17-20-1.jpeg

"EXPO 2023'Ü AÇACAĞIZ ALLAH'IN YARDIMIYLA"

Son günlerde ortaya çıkan spekülatif haberlere de değinen Başkan Mahçiçek, şunları söyledi: "EXPO 2023’ün açılışına ilişkin spekülatif haberler var. Başkanlar gelir gider ama yaptıkları kalıcıdır, memleket içindir. EXPO 2023’ü açacağız Allah'ın yardımıyla. Konaklama sorunuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. EXPO sayesinde yurt dışından 29 ülke gelecek. Bu, yatırımcılar için de büyük bir fırsat olacak. Üretim, ihracat ve istihdam artacak. Böyle bir proje EXPO 2023."

Başkan Mahçiçek'in konuşmasının ardından AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Çakar, EXPO 2023'ün önemini vurgulayarak Başkan Mahçiçek ve ekibine teşekkürlerini iletti. Programın sonunda Başkan Mahçiçek, misafirlerine EXPO 2023 Sergi Alanı'nı gezmek için temin edilen araçlara binerek projeleri yerinde gösterdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum