Müşteri Memnuniyeti Bir Şirketin Var Oluş Nedeni

Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Medine Tanış; müşteri memnuniyeti konusunda hassas oldukları kuralları, sorunlara doğru müdahale edip nasıl çözüm ürettiklerini gazetemize değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2018 17:22
Müşteri Memnuniyeti Bir Şirketin Var Oluş Nedeni

Müşterilerin Akedaş’ı bir kurum olarak değil de, her zaman her noktada ulaşabilecekleri kadar yakın olduğunu belirten Tanış; “Bizim bütün tüketicilerimizi memnun etmeye yetecek kadar enerjimiz var” dedi.

Müşteri memnuniyeti denildiğinde ‘Şirketin bugününü, yarınını, yakın ve uzak geleceğini; çalışanlarını müşterilerini, yani kısaca çehresini değiştiren en önemli etkendir’ tanımını yapan Medine Tanış; “Müşteri memnuniyetine son derece önem veren politikalar izleyen bir şirketin Genel Müdürü olarak ben Müşteri Memnuniyetini bir şirketin varoluş sebebi olarak tanımlıyorum. Özellikle hizmet sektöründe müşteri memnuniyeti vazgeçilemeyecek bir kavramdır. Çünkü hizmet sektörü muhatabın direk insan olduğu, aracı kabul etmeyen bir sektördür. Hizmet Sektöründe müşteri çalışanın kati muhatabıdır. Bu muhatap ki aslında şirketin sözel performansının temsilcisidir. Öyle bir hizmet vermelisiniz ki, müşterinin kafasında şirketle ya da yaptığı-yapacağı işlemle ilgili hiçbir soru işareti kalmamalı. Müşterinin sorunu olur, müşterinin talebi olur, müşterinin teşekkürü olur. Bunların hepsi bu sektörün içerisinde olağan şeylerdir. Önemli nokta; müşterinin hangi konuda olursa olsun, buradan mutlu ayrılmasını sağlamaktır. Tüketicilerimiz taleplerini sadece Tüketici İşlem Merkezlerimize gelerek değil, web sitemiz üzerinden mail yolu ile ya da online chat ile, çağrı merkezimizi arayarak bulundukları yerlerden tarafımıza iletebilmektedirler. Biz, müşterilerimizin, Akedaş’ı bir kurum olarak değil de, her zaman her noktada ulaşabilecekleri kadar yakın olduğumuzu belirtiyoruz. Bizim bütün tüketicilerimizi memnun etmeye yetecek kadar enerjimiz var diyoruz” ifadelerini kullandı.

İSRAFTAN KİMSE KAZANMASIN, BİZ DE!

Tüketicilerin şikayetlerine anında destek sağladıklarını belirten Tanış, ardından hızlı çözüm ile sorunların giderildiğine değindi. Tanış açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Tüketicilerimizden bize iletilen konulara baktığımızda fatura bedeli öne çıkmaktadır. Biliyorsunuz elektrik en fazla ihtiyaç duyduğumuz şeylerden birisi. Günümüzde bu emtianın kullanılmadığı hane kalmamıştır. Hatta özellikle son yıllarda gelişen ve gün be gün değişen teknoloji nedeniyle insanlar elektriksiz yaşayamaz hale geldiler.

Yani günümüzde elektriğe olağanüstü bir talep var. Bu talebi karşılayabilmek için enerji arzına yönelik olarak ülkemizde ciddi yatırımlar, özel ve kamu sektörü tarafından yapılmaktadır.

Elektrik üretildiği kaynaktan tüketildiği noktaya kadar ki olan yolculuğunda birçok faktörü içinde barındırmaktadır. Bu faktörlerin hepsi düşünüldüğünde aslında elektrik ülkemizde Avrupa’dan daha ucuzdur. Ama tüketim aşamasında maalesef halkımız ülkemiz özelinde değerlendirmekte ve hala geçmiş yıllarda ki düşük tutarları baz alıyor. Değerlendirmeyi bu tutarlara göre yaptığı için de faturaları hep yüksek buluyor.

Bir diğer konuya değinirsek, biz Akedaş olarak israfa kesinlikle karşıyız. Biz daha çok kazanalım gereksiz yere elektrik kullanın demiyoruz. Bunu daha önce gerçekleştirdiğimiz Sosyal Sorumluluk Projelerinde de her zaman öne çıkardık. Siz Perakende Şirketisiniz, siz elektrik satıyorsunuz neden israfı önlemeye çalışıyorsunuz, elektriğin fazla tüketilmesi neden sizi rahatsız ediyor diye soranlar oldu. Bu sorulara cevabım her zaman çok netti.

İsraftan Kimse Kazanmasın! dedim. Evet biz elektrik satıyor olabiliriz ama bu elektrik aynı zamanda bizim milli servetimiz. Milli servetimizi geleceği düşünmeden tüketmek bizim gibi toplumlara yakışmaz.

İsrafı önleyen projelerimizde sadece elektrik değil su ve yakıt tasarrufuna da, çevre temizliğine, doğanın yeşilliğine de, bunları korumaya da hep vurgu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

İsrafı önlemek için, en başta enerji tasarrufu için kısa kısa videolar da hazırlıyoruz, bunları televizyonda, sosyal medyada ve ödeme noktalarında halkımızla buluşturuyoruz.

Projelerde de hep bahsettiğim gibi, tüketim bilinci çocukken gelişir. Biz toplum olarak çocuklarımızı bu bilinçle, israfın katiyen gereksiz olduğu bilinciyle yetiştirmeliyiz ki onlar da kendi geleceklerini kurarken bu hassasiyetle kursunlar ve hep bu bilinçle yaşasınlar.

Umarım halkımız da bu bilinci anlayarak, uygulayarak ve çocuklarına aktararak devam ettirir. Daha tasarruflu bir gelecekte her şey daha kolay olacaktır diyorum"

KAHRAMANMARAŞ’A DEĞER KATMA HEDEFİNDE ÇALIŞIYORUZ

Akedaş’ın şehrine her fırsatta değer katmaya çalışan yerli sanayicilerin sahibi olduğu bir şirket olduğunu belirten Tanış, 2011 yılından bu yana spora ve sporcuya da destek olduklarını söyledi.

Tanış devam eden açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Fazlasıyla önem verdiğimiz eğitime bir katkı olarak, 2017 eğitim öğretim döneminde 48 derslikli Akedaş İlkokulu ve Akedaş Ortaokulu’nu da şehrimize kazandırdık. Ayrıca çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceklerini kurarken gerekli bilinçlere sahip olmalarına katkı sağlayacak sosyal faaliyetleri de düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında da engellilerimize her zaman destek olacak faaliyetlerde bulunuyoruz.

Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü olarak çalışma arkadaşlarıma her koşulda dile getirdiğim, o çok sevdiğim sözdeki gibi, “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.” ve “Değişmeyen her şey yok olmaya mahkumdur” İnsanoğlu yaşamda var olduğu müddetçe kendini geliştirmeye açık bir varlıktır. Şirketler de insanların tasarlamış olduğu yapılardır, değişmeyen bir şirket zamana ayak uyduramaz. Özellikle de günümüzde, değişimi kabul etmek ve bu gelişime ayak uydurmak zorunluluk haline geldi.

Biz müşterilerimize hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin talepleri, bizim için en önemli kıstaslardan birisi. Bu taleplere cevap verebilmek için son derece yenilikçi bir yapıda olmamız gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için de gerek sistemsel, gerek yapısal olarak bütün gereklilikleri yerine getiriyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.