MÜSİAD istişare toplantısında TKDK destekleri konuşuldu

Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’ın misafir olduğu MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesinin istişare toplantısında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) destekleri iş dünyasına anlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2019 17:08
MÜSİAD istişare toplantısında TKDK destekleri konuşuldu

Toplantıya katılan TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, iş dünyasını desteklerden yararlanarak Kahramanmaraş’a yeni yatırımlar yapmaya davet etti.

MÜSİAD Konağı’nda gerçekleştirilen istişare toplantısında TKDK’yı iş dünyasıyla buluşturan anlamlı organizasyon için Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu’na teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, iş dünyasının TKDK desteklerinden yararlanarak kente yeni yatırımlar kazandırmasını çok önemsediklerini söyledi.

musiad-istisare-toplantisinda-tkdk-destekleri-konusuldu1.jpg

Kahramanmaraş’ın özellikle son yıllarda ülke ekonomisine önemli katkı veren iller arasında bulunmasının ve marka kuruluşlarıyla adından sıkça söz ettirmesinin büyük ölçüde iş dünyasının başarılı çalışmalarının bir neticesi olduğunu vurgulayan Ceyhan, üretmenin, yatırım yapmanın oldukça önemli olduğu bugünlerde TKDK’nın yeni hibe paketiyle girişimcilerin yanında olmak ve destek vermek arzusunda olduğunu ifade etti. Kahramanmaraş için ayrılmış bir bütçe ya da belirlenmiş bir proje sayısı bulunmadığını, şehir olarak ne kadar çok ve ne kadar iyi proje hazırlanırsa desteklerden o kadar çok pay almanın mümkün olacağını aktaran İl Koordinatörü Ceyhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü olarak adeta bir tanıtım seferberliği başlattık. Şehrin her noktasında TKDK desteklerinden daha fazla insanın haberdar olması için Uzman arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalışıyorlar. Ancak bu süreç sadece bizim gayretimizle yürütülebilecek bir süreç değildir. Sizlerin girişimi bizlerin de desteği ve gayreti ile muvaffak olabileceğimiz son derece aşikârdır. Türkiye genelinde programın uygulandığı 42 ildeki yatırımları desteklemek adına 250 Milyon Avro tutarındaki desteği yatırımcılarla buluşturmayı planlıyoruz. Bütün çalışmalarımızı da bu gayretle yürütüyoruz. Hayvancılık, süt işleme, su ürünleri işleme tesisleri, meyve/sebze soğuk hava depoları ve kesimhanelerin kurulması yatırımlarına ilişkin projeleri 8 Nisan tarihinden itibaren kabul etmeye başlayacağız. Sizleri bu programdan yararlanarak şehrimize yeni yatırımlar yapmaya davet etmek için buradayız.”

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü Uzmanlarının bir de sunum gerçekleştirdiği program katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.