Mükerrem Ünlüer Kimdir?

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer kimdir? Sorusu merak ediliyor. Mükerrem Ünlüer'in hayatı araştırılıyor. İşte Mükerrem Ünlüer'in eğitim ve kariyer hayatı otobiyografisi haberimizde yer almaktadır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2023 10:53
Mükerrem Ünlüer Kimdir?

1964 yılında Erzurum'da doğan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

İş hayatına 1989 yılında Erzurum kaymakam adayı olarak başlayan Ünlüer, ardından sırasıyla Isparta Gelendost, Artvin Yusufeli, Elazığ Palu ve Sakarya Ferizli Kaymakamlığı gibi görevlerde bulundu.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı'nda İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği gibi önemli görevleri de üstlendi.

Kariyeri boyunca İngiltere'de bir yıl süreyle eğitim aldı, ayrıca Japonya'da Afet Yönetimi Kursu'na katıldı ve İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen birçok Mülki İdare seminerine iştirak etti.

Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde lisansüstü eğitimini tamamladı.

Çalışma hayatı boyunca 9 takdirname ve 1 Teşekkür Belgesi gibi pek çok ödül kazandı, hatta bir kez maaş ödülü ile de ödüllendirildi.

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri görevini sürdürdüğü dönemde, 02.08.2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Bayburt Valiliği'ne atanarak bu göreve getirildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Mükerrem Ünlüer, İngilizce bilmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.