Muhteşem bir belediyecilik manifestosu

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu manifestoyu işaret ederek; “Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde muhteşem bir belediyecilik sergileneceği 11 madde” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2019 15:15
Muhteşem bir belediyecilik manifestosu

SAYIN CUMHURBAŞKANI MANİFESTOYU AÇIKLADI. BU KONU İLE İLGİLİ NELER SÖYLERSİNİZ?

Manifestonun ana başlığı belediyeciliğin her işin başında olduğu gibi gönül işi olduğuydu. AK Parti belediyelerinin işi ilk olarak gönül işidir. Gönül belediyeciliğinin yanı sıra en çok dikkat etmemiz gereken noktalardan bir tanesi temiz çevre maddesi oldu. Hükümetimiz çevre konusunda çok hassas davranıyor. Plastik poşet konusunda seçim üstü olmasına rağmen yeni yasaları meclisten geçirdik ve sonucu ne olursa doğru olan şeyi uygulamaya devam ettik. Vatandaşlarımız çok güzel bir karşılama ile bu kampanyanın da içine girdi. Bunun yanı sıra yeşil alan konusunda açıklanan maddenin üstünde durulması gerekiyor. Aynı zamanda altyapı sorunu kalmamış bir belediye maddesi vardı. Birçok ilimizde altyapılar tamamlandı ama AK Parti belediyesinde olmayan birçok belediyede sıkıntılar var. 1994 yılı ile yapılan bir çıkıştı. Parti biraz daha özüne dönüyor. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde muhteşem bir belediyecilik sergileneceği 11 maddenin 11’i de birbirinden değerlidir. Halk ile birlikte yönetim mantığı geliyor. Bunlar şeffaf yönetim şekli ile olacak. Bütün bunları topladığınız zaman AK Parti’nin ruhunu yansıtan bir manifesto oldu.

MANİFESTONUN İÇERİSİNDE KENT EKONOMİLERİNİN GELİŞİMİ YER ALIYOR. ŞEHİRLERİN KENDİ EKONOMİLERİ GELİŞMELİ Mİ?

Şehirlerde özellikle belediyelerin kendi ekonomi dinamiklerini oluşturması gerekiyor. Kahramanmaraş ilimizde Dulkadiroğlu ilçemize baktığımızda özellikle tarihi ve kültürel özelliklerimiz ön plana çıkıyor. Aynı zamanda kış turizmi konusunda da büyük gelişme sağladık. Bunlar basit gibi görünen projeler ama şehre ekonomi anlamında büyük katma değer sağlıyor. Bunların yanı sıra belediyelerimizin uygulamış olduğu mesire alanları projeleri var. bu mesire alanlarının da kent ekonomimize ekstra katkıları olacak. Sanayi konusundaki üretimlerimizi daha profesyonel ve marka haline getirerek geliştirmemiz gerekiyor. Buna en büyük örneği dondurma üretimi olarak gösterebiliriz. Dondurma konusunda geliştirmeler yaparak kurumsal şekilde markalaşmalara gitmemiz gerekiyor. Aynı zamanda yerel ekonominin gelişimi adına çalışma başlatan yatırımcılarımızın önünü açmamız gerekiyor. Onların AK Parti olarak ellerinden tutacağız ki önce şehrimiz sonra ülkemiz ekonomi anlamında daha güçlü hale gelsin. Devletin desteği karşısında şehrin benimsemesi her şehrin kendi ekonomisini güçlendirir.

CUMHUR İTTİFAKINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Yerel seçimlerde ittifak yapılamayacağı konusunda söylentiler duyuyorduk. Ama gördük ki sağlam temeller ile atılırsa ve ülkenin geleceği düşünülerek bakılırsa bu doğru bir karar. İlçemizde AK Partili mevcut başkanımız ile devam kararı aldık. İttifak onuşunda çok güzel gelişmeler oluyor. Geçtiğimiz günlerse MHP Milletvekilimiz Sefer Aycan Bey ziyaretimize geldiler. İlçe başkanları olarak birbirimizi ziyaret ediyoruz. Seçmen tabanında çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Sahada çok mutlu olacağımız sahneler ile karşılaşıyoruz. Derdiniz devler ve millet olursa, ittifakta olur. Meclis üyeleri konusunda ayrı ayrı seçime gidilmesi doğru bir karar oldu. hem partiler kendi oylarını görecek hem de meclis üyeleri ile ilgili kişisel konularla ilgili sıkıntı olmamasının önüne geçildi. O kısımda da tatlı bir yarışımız var.

12 KURTULUŞ BAYRAMIMIZ İLE İLGİLİ NELER SÖYLERSİNİZ?

Kurtuluş Bayramımız bizim en değerli bayramlarımızdan bir tanesi. Kurtuluş Bayramımızın havası başka, değeri başka. Her yıl coşku ile karşılıyoruz ve kutlamalarımızı yapıyoruz. Belediyelerimizin programları oluyor. Bu konuda dışarıdan misafirlerimiz geliyor. Kurtuluş bayramımız aynı zamanda şehrimize ekonomi anlamında da bir değer katacak. Bayramımızı bir festival havasına dönüştürmemiz gerekiyor. Bu anlamda hem coşkumuzu yaşayıp, hem de şehrimizin ekonomik durumuna katkı sağlarız. Sadece Kahramanmaraş’ın kutladığı bir bayram olmaması gerekiyor. Bu vesile ile tüm Kahramanmaraşlıların 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.