Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

MÜBAREK MEVSİM BAŞLIYOR, RECEB-İ ŞERÎF GELİYOR

Bu günlerde,Allah (celle celâluh) hazretlerinin lütfuna, rahmetine, yardımına çokihtiyacımız var. Allah’tan korkan, âhirete iman eden, cenneti arzulayanherkesin uyanması, ateş gibi olması, pervane gibi dönmesi, süratle hizmetekoşması gerekiyor.

Ne güzel birmânevî ve rûhani mevsim var önümüzde! Allah’ın lütfuna, inayet ve nusretineermek için ne güzel fırsatlar peş peşe gelmekte! İşte, 30 Nisan  2014 Çarşamba, kısaca ‘ÜÇ AYLAR’ dediğimizmübarek mevsim başlıyor, Receb-i şerîf geliyor. 1 Mayıs 2014 Perşembe günü de  Regaib kandili.

Receb, tevbeayı, davranma ve uyanma ayı, ibadete yönelme ayı; dînî yönden çok mühim vemuazzam bir ay! Allahu Teâlâ’nın kullarını çok afv ü mağfiret eylediği, yapılanâmâl-i sâlihaya, hayrât ü hasenâta kat kat, bol bol mükâfat verdiği bir ay!Bumânevî mükâfatlara, rahmet, feyz ve bereketlere nail olabilmek için bizim degayrete gelmemiz, harekete geçmemiz lâzım! Çünkü Peygamber Efendimiz(sallâllâhu aleyhi ve sellem) hazretleri de receb ayına çok îtibar eder, buayda ibadet ve taatlerini daha da artırır, onun pek çok günlerinde oruç tutar,gecelerini sabahlara kadar uyanık geçirir, ihya eylerdi…

O hâlde, sizde davranın, sevgili okuyucular! İhlas ve içtenlikle, ‘tevbe-i nasûh’ ile tevbeedin, ahvalinizi ıslaha girişin, yönünüzü hak yola çevirin, Allah’a yönelin,O’nun rızası yoluna gelin, takvaya sımsıkı sarılın, ibadet ve taatiniziartırın, güzelleştirin; nefsi terbiye için çokça oruç tutun. Kur’ân-ı Kerîm’ianlayarak okuyun, ziyade hayr ü hasenât, yapın; fakirleri, muhtaçlarısevindirin, gönül kazanın! Özellikle, çevrenizdeki gafil ve cahilleriuyandırmaya, şaşıranları doğru yola çekmeye çalışın; önce ailenize, çolukçocuğunuza sahip olun, sonra halka halka faaliyetlerinizi genişletin!

Haramların, günahların herçeşidinden şiddetle sakının, dikkatle uzak durun! Toplumu düzeltmeye, halkıirşada çalışın; konu komşu, eş dost, akraba ahbab, uzak yakın herkesi, herfırsatta hayra ve hakka teşvik edin, emr-i mâruf nehy-i münker yapın! İslâm’ahizmet azminizi bileyin, şevke gelin, gayretinizi artırın. güç ve kuvvetinizitazeleyin, yeniden konsantre olun! Bir gün ansızın ölebileceğinizi, belki birdahaki ‘üç aylar’a yetişemeyeceğinizi düşünün! Ömr-i azîzinizin bir saniyesininbile kıymetini bilin, onu iyi değerlendirin, boşa geçirmeyin!

Hepinizin ÜçAylar’ını, Receb-i şerîflerini, Regaib ve Miraç kandillerini candan tebrikederim. Mevlam cümlenizi iki cihanda bahtiyar kılsın, dareynde gönüllerinizinmuratlarını versin, marifetullaha, muhabbetullaha, rıdvanullaha, sahip vemazhar buyursun, sevdiklerinizle beraber cennetine dâhil ve cemalini müşahedeşerefine nail eylesin!  

 

 

Buköşenin içeriği  KUR’AN’IN ANLAMIYLABULUŞMAK  PLATFORMU tarafındanhazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'lFurkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.   Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, sesdosyalarına www.akradyo.netadreslerinden ulaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için: [email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.