Minik yürekler Filistinli çocuklar için Kahramanmaraş'ta farkındalık oluşturdu

Miniklerin Filistinli çocuklara destek amacıyla gerçekleştirdiği geri dönüşüm atölyesi, çevre bilincini artıran anlamlı bir etkinlikti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2024 12:29

Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık ve çevre sağlığının önemine vurgu yapmak amacıyla KAÇSAM'da Geri Dönüşüm Atölyesi düzenledi. Çocuklar, geri dönüşümden elde edilen malzemelerle ürünler yaratarak bu ürünleri Filistin Bayrağı renklerine boyayarak Filistin'deki zulme dikkat çektiler.

Sosyal belediyecilik kapsamında çeşitli yaş gruplarına yönelik faaliyetlerini artıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çocukların kişisel yeteneklerini geliştirmesi, yeni hobiler edinmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla Çocuk Sanat Merkezi'ni hayata geçirdi. Bu merkezde miniklerin yeteneklerini geliştirmeye yönelik atölye çalışmaları düzenleniyor. Sıfır atık ve çevre sağlığına dikkat çekmek amacıyla Kahramanmaraş Çocuk Sanat Merkezi'nde düzenlenen Geri Dönüşüm Atölyesi de bu faaliyetlerden biriydi. Etkinlikte, minikler geri dönüşüm malzemelerini kullanarak değerli ürünler ortaya çıkardılar ve bu ürünleri Filistin Bayrağı renklerine boyayarak Filistin'deki zulme dikkat çektiler.

Programa katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak sıfır atık ve çevre sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu amaçla çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz. Bugün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte güzel ve anlamlı bir atölye çalışması gerçekleştirdik. Çocuklarımızın geri dönüşümden elde ettikleri ürünleri Filistin Bayrağı renklerine boyayarak Filistin'deki zulme dikkat çekmeleri bizleri ayrıca gururlandırdı. Bu anlamlı fikirleri için çocuklarımıza ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin ve hemşehrilerimizin her zaman yanındayız ve kültürel, sanatsal faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Geri Dönüşüm Atölyesi'ne katılan Eylül Korkmaz, "Ben 7. sınıf öğrencisiyim. KAÇSAM'ın bize sağladığı imkanlar gerçekten büyük. Geri dönüşümden elde ettiğimiz malzemelerle yeni ürünler yarattık. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum. Büyükşehir Belediyesine bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum" dedi. Diğer bir katılımcı olan Burak Saygılı ise, "Ben 9 yaşındayım. Burada arkadaşlarımla oyunlar oynadık, eğlendik ve yeni ürünler ürettik. Geri dönüşümün önemini öğrendik" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.