“Milletimiz Hain Birlikteliğe Cevabını Verecektir”

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Aday Adayı Cihat Sezal gazetemize verdiği demeçlerde seçim sürecini değerlendi. Uzun yıllar teşkilat içerisinde birçok aktif görevlerde bulunan Sezal, “AK Parti’yi en iyi yere taşımak benim ana görevim ve amacımdır” ded

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2018 15:46
“Milletimiz Hain Birlikteliğe Cevabını Verecektir”

Erken seçim kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hiç Kimsenin beklemediği bir gelişme oldu.  Erken seçim olursa belki Kasım ayı olabilir diye değerlendiriliken 24 haziran isabetli bir zaman oldu. Ak Partinin en büyük avantajlarından biri; partimizin herzaman seçime hazır bir şekilde çalışıyor olmasıdır. Zaten halkın çok büyük bir kesimin teveccüh gösterdiği bir partinin yapması gerekende budur. Ülkenin içinde bulunduğu durum, şer odaklı çalışmalar, Büyüme adına kırılma noktasına gelmiş kabuğunu zorlayan bir ülke iken, bu kırılma noktaları bürokrasiye takılmışken seçimlerin gerekliliğini net bir şekilde ortaya koymuştur. Bununla beraber  Devlet Bahçelinin çıkışı ve cumhurbaşkanının değerlendirmesi sonucunda alınan bu karar ülkemiz ve milletimizin menfaatinedir.

Siyasi geçmişiniz nedir?

2004 yılında ilk defa  Gençlik Kollarında başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştim. Daha sonra Fatih Erkoç başkanımızla hem yönetim kurulu üyeliği hem de il başkanlığı döneminde çalıştım. Metin Doğan beyle de çalıştım. O dönemde hem yönetim kurulu üyeliği hem de Onikişubat ilçe koordinatörlüğü yaptım. Sonrasında Ahmet Özdemir beyle birlikte çok çeşitli görevler aldım. En son da Ömer Başkanımızla çalışma şansım oldu.  Bizim davamız amacımız belli. Cumhurbaşkanımız önderliğinde dünya mazlumlarına bir nebze faydamız olursa ne mutlu bize. Parti teşkilatımızda en alttan en üste kadar hiç kimsenin şahsi menfaati için bu işi yapmadığına eminim. Bir mahalle görevlisi kardeşimizle il başkanının hiçbir farkı yoktur. O yüzden makamların siyasette hiçbir önem arz etmediğini düşünüyorum. Sonuçta teşkilatı bir bina gibi düşünürsek temelden hangi taşı çekerseniz çekin tehlike arz edecektir. O bu örgütlenmenin bir bütün olduğunu düşünüyorum.

Neden Milletvekili aday adayı oldunuz? 

Yıllardır parti içinde milletimize hizmet ediyorum. Bundan sonra da halkı temsil noktasında bir görev almam gerektiğini düşündüm. Sözüne itimat ettiğim arkadaşlarla istişare ettim ve tekrardan adaylığımı koydum. Sonucu ne olursa olsun hangi noktada olursak olalım partimiz içinde milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

24 Haziran seçimleri Türkiye’nin önünü açacak mı?

Sancısız doğum olmaz. Başkanlık sistemiyle ilgili insanlar uzun süredir konuşuyor tartışıyorlar. Bu bir sistem meselesi ve sistemin güçlü olması gerekiyor. Gelecekte meclis daha kozmopolitik olacaktır ve sistemin gerekliliği orada kontrol mekanizmasıyla birlikte kendini gösterecektir. Milletvekili ve başkan birbirinden bağımsız olmayacak. Nitekim cumhurbaşkanımızda şehrimizi ziyaret ettiğinde defalarca ‘ben geçiciyim sabaha çıkacağımızın garantisi yok’ dedi ve ‘ben bu sistemi kendim için değil ülkemin geleceği için istiyorum’ diye de ekledi.

Yapmamız gereken bir sistem temelinde üzerine güzel şeyler inşa etmektir. Geçiş sancılı olacaktır ama iyi sonuçlar doğuracaktır. Bu sistemin memleketin menfaatine olacağına inancım tam.

AK Partili olmak size neyi ifade ediyor?

Her şeyden önce çok ciddi bir sorumluluk. Cumhurbaşkanımız bu ülkenin ve dünya üzerinde ki mazlumların en büyük destekçisi. Bizim de bu noktada ona destek olmamız gerekiyor. Zaten bu yüzden AK Partili olmak tüm kademelerde canla başla çalışmayı gerektirir. Birlik ve beraberlik içinde çalışmak demektir.

Muhalefeti değerlendirir misiniz?

Muhalefetin bocaladığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın karşısında olan herkes onun gitmesi için her şeyi mübah görüyor. Önceden siyasette hedefler ve idealler vardı. Günümüzde Cumhurbaşkanımızın karşısında olan birlik ‘gitsin de ne olursa olsun’ kafasındalar. Şahsiyetlerini kişiliklerini bir kenara bırakmış, Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için siyaset yapıyorlar. Bunun sonuçları milletimiz tarafında ileride daha iyi görülecektir. Böyle siyaset yapılmaz. Şahsi çıkarları, devlet-millet anlayışının önüne geçmiş durumda. Milletimiz bu hain birlikteliğe cevabını verecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.