Michael Gambon: Harry Potter'ın Unutulmaz Dumbledore'u Hayatını Kaybetti

Ünlü İngiliz aktör Michael Gambon, 82 yaşında zatürre nedeniyle hayatını kaybetti. Harry Potter serisindeki Dumbledore rolüyle tanınıyordu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2023 17:10
Michael Gambon: Harry Potter'ın Unutulmaz Dumbledore'u Hayatını Kaybetti

Harry Potter dünyasının unutulmaz Profesör Albus Dumbledore'u olarak tanınan Michael Gambon, 82 yaşında yaşamını yitirdi. Ünlü İngiliz aktör, zatürre nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayata veda etti.

Sir unvanını taşıyan Gambon'ın ailesi, "Sir Michael Gambon'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevgili eş ve baba Michael, zatürre krizi sonrasında huzur içinde yaşama veda etti" açıklamasını yaptı.

michael-gambon-harry-potter-dumbledore.jpg

Michael Gambon, Harry Potter filmlerinde Profesör Albus Dumbledore rolüyle tanındı ve bu karakteri sekiz Harry Potter filminden altısında canlandırdı. Dört kez BAFTA ödülü kazanan Gambon, Dumbledore rolünü, Harry Potter serisinin ilk iki filminde yer alan ancak 2002 yılında vefat eden aktör Richard Harris'in ardından devralmıştı.

Ayrıca, "Kingsman: Altın Çember", "Ayı Paddington", "Doctor Who" ve "Tanrının Kitabı" gibi önemli yapımlarda da başarılı performanslar sergiledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.