Altın Portakal'da Geri Dönüş: Kanun Hükmü Sansüre Meydan Okuyor!

Sansüre karşı galip gelen 'Kanun Hükmü' filmi, Altın Portakal'a geri döndü, ancak Kültür Bakanlığı festivalden çekildi. Sanat ve özgürlük mücadelesi! İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2023 16:56
Altın Portakal'da Geri Dönüş: Kanun Hükmü Sansüre Meydan Okuyor!

"Kanun Hükmü" adlı belgesel film, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sansüre uğradıktan sonra tepkilerin ardından yarışma seçkisine geri alındı. Bu gelişmeler sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildiğini açıkladı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu imzalı bir açıklamada, "Belgesel filmde yer alan kişiyle ilgili yargılama sürecinin devam etmediği tarafımızca belgelendiği için filmin yarışma seçkisine geri alınmasına karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

kultur-bakanligi-geri-adim-atti-kanun-hukmu-festivalde.jpg

Ancak bu kararın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildiğini belirterek, filmi hedef gösterdi ve FETÖ terör örgütü propagandasına yol açtığını savundu.

Sinema yazarı Şenay Aydemir, bu gelişmeleri olumlu bir adım olarak değerlendirirken, festival yönetimi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki gerilimin devam edebileceğini ifade etti.

Başlangıçta, "Kanun Hükmü" belgeselinin festivalden çekilmesi, içinde bulunan kişinin yargı sürecinin sürdüğü iddiasıyla gerçekleşmişti. Ancak daha sonra festival jürileri ve diğer bazı filmlerin festivalden çekilmesiyle festivalin yapılma tehlikesi ortaya çıkmıştı.

Sonunda, "Kanun Hükmü" belgeseli yeniden yarışma seçkisine dahil edildiği açıklandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.