MHP’li Aycan: Sağlık personelini yaşatmalıyız ki toplumu yaşatsın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2021 18:04
MHP’li Aycan: Sağlık personelini yaşatmalıyız ki toplumu yaşatsın

Sağlık personelinin sıkıntılarına değinen Aycan, konuşmasında; “14 ay boyunca sağlık personeli sağlık personeli çok özveriyle çalışıyor. İzinsiz, tayin hakkı bile yok, istifa hakları bile olmadan çalışmalarını sürdürüyor. Fakat kötü bir durum Türk Sağlık-Sen’in yaptığı araştırmada sağlık personelinin yüzde 66’sı bu dönemde fiziksel ve sözel şiddete uğradığını belirtmiş. Bir taraftan biz bu sağlık personelini daha iyi motive etmemiz, daha iyi çalıştırmamız gerekirken bu tür şiddet olayları olumsuz etkilemekte onları. Ve yüzde 83’de tükenmişlik sendromu yaşadığını belirtmiş. Bunlar sağlık personelinin durumu açısından kötü bilgiler ve durumlar. Hani uçakta şöyle diyor, ‘maskenizi önce kendinize takın sonra çocuğunuza takın’ yani önce anneyi yaşatmalıyız ki sonra çocuğu yaşatmalıyız mantığı var. Burada da sağlık personelini yaşatmalıyız ki, toplumun faydası olsun, toplumu yaşatsın. O yüzden daha duyarlı olmaya ve sağlık personeline destek olmaya çağırıyoruz. Tatbiki onların iş yükünün artması bu salgında vaka sayılarının artması onlarının yükünü çok daha artırdı. Tersine onlara destek olmak, moral vermek, motive etmek, kolaylaştırmak gerekirken birde bu tür davranışlar, şiddet görmesi onu demoralize etmektedir. Tabi ki alkışlamanın ötesinde sağlık personeline destek vermemiz lazım. Belki şuan ekonomik olarak maaş olarak iyileştirme yapamayız ama döner sermayesini en azından ödemesi herkesi o yüzden maddi anlamda motive etmek lazım. Bu dönemde kadro ve özlük hakları konusunda çalışma yapılabilir” dedi.

Sırası gelen herkesin aşı olmasını isteyen Aycan, “Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı gibi aşı yaptırmak orucunuzu bozmaz. Bu nedenle sırası gelen kişiler Covid-19 aşısını yaptırmalı. Hadi aşımızı yaptıralım, maskemizi takalım, kalabalık kapalı ortamlara girmeyelim. Hep birlikte bu salgını yenelim. Tam kapanmanın faydalı olması için herkesin kurallar uyması gerekir. Sahte belge almak, evden çıkmak için ziraatçı belgesi almak, Bodrum’a akın etmek. Bunlar yanlış davranışlar. Birbirimize saygılı ve samimi olalım” dedi.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum