MHP 8 Vekilin Hepsine Talip

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ile seçimi konuştuk, gündemi değerlendirdik. MHP’nin Kuzey ilçelerinde ki gücünü arttırarak merkezde de güçlendiğini iddia eden Doğan, ‘halkımız Devlet Beyi anladı’ dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2018 15:10
MHP 8 Vekilin Hepsine Talip

Mhp’nin genel politikası nelerdir?

MHP’nin diğer siyasi partilerden farkı, önceliği makam değil vatandır. 15 Temmuz’a döndüğümüzde bazıları 15 Temmuz’u senaryo tiyatro olarak nitelendirebilir. 15 Temmuz bir işgal ve iç karışıklık çıkarma girişimidir. 15 Temmuz’a ilk tepkiyi veren Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’dir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü camia 15 Temmuz’da sokağa çıkan ilk parti ve teşkilattır. Biz siyaset yapalım, Politika söyleyelim, Beyaza Kara diyelim politikamız yok. Bizim ana hedefimizi ve politikamız ülkemizdir. 15 Temmuz’dan sonra biz MHP ve Ülkücü kadrolar olarak her zaman milletimizin emrinde ve hizmetinde olduk. FETÖ’ ye ilk karşı çıkan lider Devlet Bahçeli’dir. FETÖ yapılanmasının ülke içerisinde zarar olduğunu yıllar önce beyan eden lider Devlet Bahçelidir. Yani liderimiz Türkiye’nin hayati ve en önemli noktalarında verilecek olan kararlarda her zaman en önemli rolü üstlenmiştir. Herkes genel başkan olabilir, herkes Lider olamaz.

“ETRAFIMIZDAKİ ATEŞ ÇEMBERİNDEN ÜLKEMİZİ RAHATA ÇIKARTMAMIZ GEREKİYOR”

Mhp’nin hedefi nedir?

Öncelikli hedefimiz Ülkemizdir. Şimdi bu ülke bu vatan, bir zarar görürse siyaseti kimle yapacaksınız? Önce ülkemizi düzlüğe çıkartarak, etrafımızdaki ateş çemberinden ülkemizi rahata çıkartmamız gerekiyor.

Cumhur ittifakını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cumhur İttifakı gerekli bir hâl almıştır. Cumhur İttifakı ile oluşacak yeni yönetimle Türkiye yeni hedeflerine her zaman daha emin adımlarla yürüyecektir. Bugün bizi eleştirenler şimdi ittifak kurmak için kapı kapı geziyorlar. Dün Abdullah Gül konusunda 367’yi dayatanlar bugün Sayın Abdullah Gül’ün kapısına gidiyorlar. Tayyip Erdoğan gitsin ne olursa olsun amacıyla yola çıkıyorlar. MHP ve Ak Parti’nin yaptığı ittifakı tamamen kendilerine zıt bir şey görüyormuş gibi hareket ederek ülkeye zarar veriyorlar. MHP geçmiş dönemde ülkeyi kaosa girmekten kurtarmıştı. MHP ‘Önce Ülkem’ diyerek her zaman devletin yanında durmuştur.

Cumhurbaşkanının yerli ve milli söylemine nasıl bakıyorsunuz?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumuza Sayın Cumhurbaşkanına vereceğiz. MHP olarak Kahramanmaraş’tan 8 milletvekili çıkartmak istiyoruz. Bizim müracaatlarımız ve Genel Merkezimize müracaatlar oluyor. Yerel’ den müracaat edenleri biliyoruz. Ankara ve İstanbul’da ikametgah edenler müracaatlarını direk genel merkeze yapıyor.

AK Parti ile seçim çalışmalarımızı ayrı yapacağız. İki farklı siyasi partiyiz, teşkilatlarımız farklı AK Parti ve MHP ayrı ayrı seçim çalışmaları yapacaktır. Kuzey ilçelerinde MHP güçlü artık merkezde de çok güçlüyüz. Devlet Beyimizi halkımız anladı. 7 Haziran seçimlerinde eğer koltuk düşünseydik, Önce Makam sonra Vatan deseydik olaylar çok farklı gelişebilirdi. Biz önce Vatan diyoruz. Geçmiş dönemde HDP’nin Sayın Genel Başkanımıza Cumhurbaşkanlığı teklifi götürdüğü dönemlerde oldu. Ancak biz teröristlerle aynı masaya oturmadık oturmayız. Çünkü bizim ana hedefimiz ve gayemiz Vatandır.

Mhp’nin yerel seçimler ile ilgili hedefi nelerdir?

MHP olarak kapı kapı dolaşarak yapıcı muhalefetliğimize devam edeceğiz. Yerel seçimlerde Kahramanmaraş Büyükşehir’e ve ilçelere tamamen talibiz. Teşkilatlarımızda küskünlerimiz yok bazıları başka siyasi partilerde gidip siyasi partiye gitmek istediler. Ancak bu seçimlerde göreceğiz ki, bizden giden bir şey olmayacak. Daha önce MHP’den sıralamasını beğenmeyenler başka bir oluşum içerisine girdiler. Nitekim bu gidişler herhan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.