Metin Feyzioğlu’ndan birlik ve beraberlik çağrısı!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İdlib’teki saldırı sonrası çok önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Şubat 2020 18:29
Metin Feyzioğlu’ndan birlik ve beraberlik çağrısı!

Feyzioğlu; “Milli hedefimiz nedir? Türkiye'nin toprak bütünlüğünü korumak. Devletimizin ve Milletimizin birliğinin dağılmasını önlemek. Bu sebeple, Suriye’nin üniter yapısı korunmalıdır” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu, BM ve NATO’dan gelen açıklamaların hiçbir değeri olmadığını söyledi.

Gazetemize özel açıklamalşarda bulunan Feyzioğlu, Türk milletinin bütünlüğü ve milli birlik vurgusu yaparak; “Türk Milleti ve Türk Devleti ordusuyla bir bütündür. Kahraman askerlerimiz İdlib’de alçakça bir saldırıya uğramıştır. Saldırıya karşı askerlerimiz gereken cevabı rejim güçlerine vermiş, 200’ü aşkın rejim hedefinin ağır ateş altına alındığı, 309 rejim askerinin etkisiz hale getirildiği bizzat Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. Kahraman askerlerimizin uğradığı alçakça saldırıya karşı tek vücut olarak ve devlet aklıyla gereken cevap verilmiş, bundan sonra da verilmeye devam edileceği inancı içindeyiz. Şundan herkesin emin olması gerekir ki, bu bölgede Türkiye’nin meşru menfaatlerini dikkate almayan hiçbir güç kalıcı olmayacaktır. Milli hedefimiz nedir? Türkiye'nin toprak bütünlüğünü korumak. Devletimizin ve Milletimizin birliğinin dağılmasını önlemek. Bu sebeple, Suriye’nin üniter yapısı korunmalıdır diyoruz. Suriye'de varlık sebebimiz meşru savunma içindir. Bölgedeki güçlerle olan ilişkilerimiz devletlerarası ilişkiler seviyesinde devam edecektir, etmelidir. Saldırıya karşı verilen ilk tepki resmi bir açıklama yapılmasa da Türkiye’deki göçmenlere Avrupa kapılarını açmak olmuştur. Suriye’deki iç savaşın başladığı ilk günden itibaren Türkiye’nin göçmenlere verdiği yardım bilinmektedir. Ancak son gelişmeler Türkiye’nin artık bundan sonra göçmenlere yardım elini uzatıp uzatmama politikasını da yeniden gözden geçirmesine neden olmuştur. Türkiye göçmenleri ya da düzensiz sığınmacıları zorla bir yere göndermiyor. Bizden geçebilirsiniz diyor. Avrupa eğer Suriye’de uğradığımız saldırı sebebiyle yardım etmezse biz ne için Avrupa’ya yardım edelim diyor. Türkiye’nin göçmenlerin çıkışına engel olmamasına karşılık batılı devletler ve basını tarafından yapılan Türkiye karşıtı açıklamalar; göçmen politikasında bugüne kadar ülkemizin ne kadar haklı olduğunu gösterirken, batının ikiyüzlü tavrını da bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

BU AÇIKLAMALARIN HİÇ BİR DEĞERİ YOK

Yurtdışından yapılan açıklamaları değerlendiren Feyzioğlu, önemli mesajlar aktardı. Feyzioğlu; “Kahraman askerlerimize karşı yapılan alçak saldırının ardından gerek NATO gerekse BM’den yapılan Türkiye’nin yanında olunduğuna dair açıklamalar diplomasi açısından belki yeterli olabilir ancak sahada olanlar açısından bu türden açıklamaların hiçbir değeri olmadığı bilinmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurulması çabalarına karşılık yaptığı mücadeleyi şehitlerimiz kanlarıyla ödemekte iken NATO ve BM’nin açıklamaları göz boyamadan öteye gidemez. NATO ve BM, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözlerinde olduğu gibi Suriye’de barışı bir an önce getirmeli ve gerekli adımları bir an önce atmalıdır. Unutulmamalıdır ki, Türkiye’nin Suriye’deki mücadelesi uluslararası hukuk anlamında meşru bir mücadeledir. Türkiye, hiçbir devlet ile bir savaş halinde değildir. Sadece sınırlarının hemen ötesindeki terör tehdidini bertaraf etmeye çalışmaktadır. Hal böyleyken bu mücadelede tehdit edilirse daha önce de yaptığı gibi güç kullanmakta da tereddüt etmeyeceği bilinmelidir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.