Menzil Şeyhi Abdulbaki Elhüseyni Kimdir?

Menzil Şeyhi Abdulbaki Elhüseyni kimdir? Sorusu merak ediliyor. Menzil Şeyhi Abdulbaki Elhüseyni hayatı araştırılıyor. İşte Abdulbaki Elhüseyni eğitim ve kariyer hayatı otobiyografisi haberimizde yer almaktadır...

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2023 10:42
Menzil Şeyhi Abdulbaki Elhüseyni Kimdir?

Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki, Nakşibendi yolunun büyüklerinden olan Abdülhakim Elhüseyni’nin evlatlarındandır.

Ağabeyi Muhammed Raşit Elhüseyni’nin 1993 yılında Hak’ka yürümesinden sonra Menzil’de irşad görevini devralmıştır.

Nakşibendi büyüklerinden Menzil şeyhi Abdulbaki Elhüseyni 26 yıldır saadatların yolunda milyonları Allah’a davet etmekte.

Peki Menzil şeyhi Abdulbaki Elhüseyni kimdir?

Gavsı Sani Abdulbaki (k.s.) kimdir?

Menzil Şeyhi Gavsı Sani Sultan Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni 02.05.1949 yılında dünyaya geldi. Bilvanis, Siyanüs, Taruni, Havil, Dilibey, Nurşin, Kasrik ve Gadir köylerinden soluklayarak Menzil'i irşat yurdu edinen Gavs Abdülhakim ve oğulları (Seyda Muhammed Raşit ve Gavsı Sani Abdulbaki Hz.leri) kıyamete dek sürecek irşad faaliyeti sergilemektedirler. Peygamber soyundan gelen bu aile, Şah-ı Nakşibendi (k.s.)'ın Kasr-ı Arifan'da başlattığı irşadın ikincisini her türlü çileye rağmen, devam ettirmektedirler. Bu yüzden Menzil'e Seyda Muhammed Raşit (k.s.) dönemine ikinci Buhara demiştir. Seyda Hazretleri (k.s.), Peygamber soyundan gelen Evlad-ı Resuldür. Dahası soy ağacı bakımdan Resul-i Ekrem'in (s.a.v.) 30’ncu göbekten torunudurlar. Bu yüzden O; ehl-i beyt neslinden olmanın şuuruyla hayatını tanzim eden büyük bir zattı. Gerek Gavs Abdülhakim Elhüseyni (k.s) gerek Seyda Muhamed Raşit ve gerekse Gavs-ı Sani Seyyid Abdulbaki Hz.lerinin bu yerlerde Allah'ın rızasını kazanmaktan başka gayeleri olmamıştır. Rıza-ı Bari hayatlarının parçası olmuş ve bu uğurda diyar diyar gezmişler ve bu uzun yürüyüşten sonra , Menzil en son durakları olmuş. Böylece göç ve hicret hayatını yaşayarak Resulüllah'a mutabaat yaptılar.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.