Menderes Mahallesi hala gündemde yok! Eski Sanayi-Kentsel Dönüşüm

Kahramanmaraş’ta Kentsel Dönüşüme en büyük ihtiyaç duyan Menderes Mahallesinde yıllar geçmesine rağmen bir kazma vurulmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Kasım 2019 10:18
Menderes Mahallesi hala gündemde yok! Eski Sanayi-Kentsel Dönüşüm

Kahramanmaraş’ın merkezi konumunda yer alan Menderes Mahallesi hakkında, 2013 yılında Bakanlar Kurulu’nca kentsel dönüşüm ilan edilmişti. O günden bu yana mahallede hiçbir işlem yapılmadı. Bununla birlikte mahalle sakinleri eskimiş evlerini terk etti. Kahramanmaraş’ın atardamarı olarak nitelendirilen Trabzon Bulvarı’nın ortalama 15 metre doğusunda bulunan bir sokakta kullanılamaz hale gelmiş evler bulunuyor. Cevabı merak edilen asıl soru; geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kahramanmaraş ziyareti esnasında verdiği müjdelerde projesi bile hazır olan, Bakanlar Kurulu’nca onaylanan Menderes Mahallesi neden yok?

menderes-mahallesi-hala-gundemde-yok!-eski-sanayi-kentsel-donusum3.jpg

///6 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Bakanlar Kurulu Kararı’na rağmen bugün bir kazma dahi vurulmadı///

2013 YILINDA BAKANLAR KURULU KARARI VERMİŞTİ

Menderes Mahallesi’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınmasına ilişkin, Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzaları ile bakanlar kurulu kararı alındı. 24/06/2013 tarihinde alınan bakanlar kurulu kararında Kahramanmaraş İli, Merkez İlçesi Menderes Mahallesi içerisindeki koordinatların kentsel dönüşüm kapsamına alındığı ilan edildi. Ancak o tarihten bu güne Menderes Mahallesinde hiçbir işlem yapılmadı.

menderes-mahallesi-hala-gundemde-yok!-eski-sanayi-kentsel-donusum4.jpg

/// Menderes Mahallesinde 754 hane kentsel dönüşümü bekliyor///

BAKAN’IN MÜJDELERİ ARASINDA YOK

Menderes Mahallesinin Kentsel Dönüşüm muamması geçtiğimiz ay Kahramanmaraş’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un müjdeleri arasında yer almadı. 6 yıl önce projesi bile tamamlanmış olan kentsel dönüşüm eyleminde halen bir adım atılmamış olması akıllarda soru işaretlerine yol açıyor. Kahramanmaraş’ın kalbi konumunda yer alan mahalle, kötü görüntüsünün yanı sıra, ekonomi anlamında da değerlerini kaybetme konumunda. Bölgeye yapılacak olan iyi bir yatırım ile hem şehir ekonomisine can suyu katılabilir, hem de şehir merkezinde büyük bir sosyal alan oluşturulabilir. Ancak Bakan Kurum’un müjdeleri arasında olmaması bölge esnafını ve vatandaşları üzdü.  

menderes-mahallesi-hala-gundemde-yok!-eski-sanayi-kentsel-donusum2.jpg

///AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İletişim Ofisinden Yapılan açıklamada kentsel dönüşüm müjdelerinde Menderes Mahallesi yok///

PROJESİ HAZIR, NE BEKLENİYOR?

2013 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir olmadan önceki Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından Menderes Mahallesinin kentsel dönüşüm sonrası projesinin sunumu kamuoyuna sunulmuştu. Akıllarda soru işaretine neden olan konu; projesi hazır olan kentsel dönüşüm kararında 2018 yılına kadar ne beklenildi? Poyraz, 2013 yılında sunum yaptığı sıradaki açıklamalarında, kooperatif kurulacağını ve kentsel dönüşümü bu kooperatifin yapacağını söyledi. Poyraz; “Menderes Mahallemizde kooperatif kurulacak ve işler müteahhide verilecek. Müteahhitler de burada binaları yaparak dönüşümü sağlayacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

menderes-mahallesi-hala-gundemde-yok!-eski-sanayi-kentsel-donusum1.jpg 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.