Mahrukatçılar esnafına yeni iş sahaları açılsın

Kahramanmaraş Mahrukatçılar Esnafı Cuma Koyun, Mahrukatçı esnafının alanının çok daraldığını belirterek, Sektördeki esnafın önünün açılması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2017 08:54
Mahrukatçılar esnafına yeni iş sahaları açılsın

Doğalgaz kullanımının artmasının sektörde durağanlık meydana getirdiğini ifade eden Koyun, Halka çağrıda bulunarak Odun ve Kömürün kalitelisini ve kuru olanının tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Koyun: “Doğalgazın yaygın olması nedeni ile kömür ve oduna ilgi azaldı. Şu anda kenar mahallelerde ve köylerde odun ve kömür alanlar kaldı. Odun kömür satan yerlerde çoğaldı ve odun kömür yardımı yapılan kurumlarında artması ile bizim iş sahamız çok daraldı.

Mahrukatçılar Esnafını ticaret anlamında önünün açılması gerekiyor. Biz sadece bir dernek ve derneğin etrafında toplanan kişilerden oluşmuyoruz bizim ticarethanelerimiz var. Buradan Şehrin büyüklerine ricamız Mahrukatçılar esnafının önü açılsın iş alanları ve sahaları genişletilsin. Esnaf rahat ederse ekonomi rahat eder, Ekonomi rahat ederse ülke refah seviyeye çıkması daha da kolaylaşır.

Bizim Kahramanmaraş’ta vatandaşımızda yağmur yağana kadar insanlar kömür ve odun almıyorlar. Yağmur yağdıktan sonra insanlarda yoğun talep olunca bizim de işlerimiz zora giriyor. Biliyorsunuz ki kömür dolarla piyasada dolaşan bir ürün dolayısıyla, Doların artışı ve eksilişi sektörü direkt etkiliyor.

Bizim işlerimizde güvence olarak kişinin sözüne güveniyoruz. Çek ve senetlerin geçerliliği olmadığı için bizim sektörde vatandaşın sözü bizim için senettir. Odun kömür dağıtan kurumlardan Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Emekliler Derneği işini garantiye alıyorlar. Ancak bizim sektörümüzde güven problemi yaşanıyor yani sektörde birçok problem var.”

YARDIMLAR ESNAF ARACILIĞIYLA SAĞLANSIN

Belediyelerin, Tarım İl Müdürlüğünün ve Odun ve kömür dağıtan kurumların yardımları esnaf aracılığıyla yapmasının önemli olduğunu vurgulayan Koyun, Odun ve Kömürlerin yazın alınması halinde hem bütçeye, aynı zamanda da zamana katkı sağlayacağını belirtti.

Koyun: “Sektörde esnafların alanları çok daraldı. Eğer bir yerlere gerekli yardımlar yapılacaksa bu da esnaflar aracılığıyla olsun ki mevcut para içeride dönsün ve Kahramanmaraş ekonomisi güçlensin.

Ancak biz bunu siyasetçilerimize söylediğimizde bize tamam dedikleri halde bu işte arpa boyu yol alınmıyor. Seçim süreçlerinde verilen sözlerin tutulması bizim için önemli. Seçim bittiği zaman esnafta bitiyor, Randevu bile alamıyoruz. Vatandaşlarımızdan bizim tavsiyemiz kömürü yazın alsınlar, hem ucuz olur, hem kendileri yorulmazlar ve sektör canlanmış olur.

Yazın ihtiyacınız olan kömür ve odunu alın. Yazın aldığınız takdirde hem ucuza almış olursunuz hem de kışın maddi olarak yüke girmemiş olursunuz.

Kömürün kalitelisini temin etmek vatandaşlarımızın kışı rahat geçirmesi için önemlidir. Odunun kalitelisini ve kuru olanının tercih edilmesi de önemli. Vatandaşlarımız mecbur olmadığı sürece odunlarını ve kömürlerini kış tercih edilmesi gerektiği.” Dedi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.