Mahir Ünal, güncel oy oranlarını açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon kalanında güncel oy oranlarını açıklayarak, gündemlerinde erken seçimin olmadığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2021 23:09
Mahir Ünal, güncel oy oranlarını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi partisinde beğenilirlikte 5. sırada olduğunu açıklayan Mahir Ünal, “Türkiye’nin yanında kim varsa onunla konuşuruz. Bugün açıklama yaptı HDP, ‘Biz muhalefetle görüşme yapacağız’ dedi. İlginç İYİ Parti’den randevu istemeyeceklerini ifade ettiler. Şimdi burada bir bardak suda fırtına koparıp, oluşturmak istedikleri karamsarlık bir tarafa biz her ay Türkiye gündem araştırması yapıyoruz. 2 yıldan beri hiçbir araştırmada ne cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, nede AK Parti’nin oylarında bir değişiklik olmadı.

Cumhurbaşkanımızın oyu 52’nin altına düşmedi, AK Parti’nin oyu da 40’ın altına düşmedi. 40-44 bandında AK Parti gidip geliyor, Cumhurbaşkanımızda 51-54 bandında gidip geliyor. En son yapılan araştırma sonucunda ilginç bir veri var. Kemal Kılıçdaroğlu kendi partisi içerisinde beğenilirlikte 5. sırada. Bunun da nasıl bir kriz oluşturduğunu düşünmek lazım. Bu verilerde Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 52, AK Parti’nin oyu da 42,1 en son yapılan araştırmada” dedi.

Gündemlerinde erken seçimin olmadığını kaydeden Ünal, “Koalisyonlar ve ittifaklar arasında bir fark var. Koalisyonlar bilindiği üzere seçimden sonra ortaya çıkan bir zorunluluktur, ittifaklarda seçimden önce olur ve bir tercihtir. Siyasal ittifaklar her zaman siyaseti zenginleştiren, güzelleştiren daha çok seçim ittifakı olarak görmemek lazım ittifakları. Siyasal ittifaklar zaman içerisinde çözüm ittifakları haline gelecek. Yani bir ülkenin sorunuyla ilgili ortak düşünen siyasal çizgideki bakış açıları bir araya gelecek ve o konuda inisiyatif oluşturacak. Seçim ittifakı anlamında 3. bir ittifak bunu önümüzdeki süreç gösterecek. Dünde Cumhurbaşkanımız açıkladı, gündemimizde erken seçim söz konusu değil. Bir erken seçim gözükmüyor. Ama siyasetin kendi iç hareketliliği kendi iç dinamizmi içerisinde tabi ki bu tür ittifak arayışları olacak ve devam edecek” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum