Mahir Ünal: Devlette ilgili kararları verecek olan milletin seçtikleridir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı partisinin Batman 7. Olağan Kongresi’nde, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na hukuk dersi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2020 17:31
Mahir Ünal: Devlette ilgili kararları verecek olan milletin seçtikleridir

Devlette ilgili kararları verecek olan milletin seçtiklerinin vereceğini kaydeden Ünal, “Kongreler siyasi partilerin bir yenilenme bir değişim ve aynı zamanda demokrasi şenlikleridir. Kongreler bize bazı soruları sordurur. O sorulardan bir tanesi kim olduğumuz ve ne yaptığımızdır. Biz kim olduğu konusunda hiçbir şüphesi olmayanlardanız. Biz 1000 yıldan beri bu topraklarda kardeş olarak yaşayan aynı inancı, aynı tarihi, aynı kültürü paylaşanlarız. Biz AK Parti olarak 2001 yılında kurulmadık. Burada bulunan AK Parti sevdalıları 2001 yılında kurulmuş bir partinin mensupları değil, burada bulunanlar 1000 yıldan beri bu topraklarda akıp giden bir fikrin, bir değerin, bir inancın bir kutsiyetin parçalarıdır. Sadece biz 2001’de o partinin ismini koyduk ve bugün 1000 yıllık tarihin içerisindeki büyük iddianın sahibi, temsilcisi, taşıyıcısı AK Parti’dir. Bu görevi AK Parti’ye kim verdi? Bu görevi AK Parti’ye bu millet verdi. Dün Demokrat Parti’ye verdiği gibi, Turgut Özal’a verdiği bugünde bize verdi. Fakat Adnan Menderes’ten bugüne hepimiz aynı şeyi söyledik. Ne dedik, ‘Sözde kararda milletindir’ dedik. İşte kim olduğumu hatırlatan en temel cümle budur. Sözde kararda milletinse eğer, devleti birileri bir avuç topluluk, elit bir zümre devleti millet adına yönetemeyeceği için biz sözde kararda milletindir dedik. Soru şudur! Devletle ilgili kararları verecek olan kimdir? Eğer TBMM’nin duvarında ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazıyorsa o halde devlette ilgili kararları verecek olan milletin seçtikleridir. Milletin sandıktan çıkardığıdır. Recep Tayyip Erdoğan’ı kıymetli yapan bu millet tarafından seçilmiş olmasıdır. Recep Tayyip Erdoğan’a bu kadar saldırmalarının sebebi bu milletin tercihlerine duydukları öfkedir. Eğer bu millete birazcık saygıları olsa, bu milletten her 2 kişinin birinin teveccühünü, sevgisini kazanmış Recep Tayyip Erdoğan’a saygı duyarlar” dedi.

Ünal, konuşmasının devamında ise, “Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edilirken, küfür edilirken gülenler, ellerini ovuşturanlar 15 Temmuz gecesi Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmeye giden timle ilgili tek kellime ettiler mi? Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehditlerle ilgili bir cümlelerini gördünüz mü? Recep Tayyip Erdoğan bu milletin iradesini temsil ederken, itibarini temsil ederken Recep Tayyip Erdoğan’a karşı darbe tehditlileri, ölüm tehditleri yapılırken suspus olanlar şimdi kalkmışlar, ‘Efendim bize mektup gönderildi tehdit edildik’ diye ağlıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. O mektupla ilgili gereğini yapar. Ama sen bugüne kadar bu ülkenin Cumhurbaşkanına her türlü hakareti, tehdidi, öldürme riskini mubah göreceksin, kabul edeceksin, tek kelime etmeyeceksin fakat seninle ilgili bir saldırı olduğunda, ‘neden beni savunmuyorsun’ diyeceksin. Bu ülke hukuk devletidir, seninle ilgili gereği yapılır hukuk gereğini yapar. Bu ülkenin bağımsız yargısı, senin de hakkını, hukukunu korur. Ey Kılıçtaroğlu rahat ol. Ama sen bu ülkenin itibarını korumak için bugüne kadar ne yaptın? Ne zaman bu milletin yanında durdun. Sen bu millete ait olduğunu biraz hatırla. Bu milletin hassasiyetlerini hatırla. 15 Temmuz’a sen kalkıp tiyatro, kontrollü darbe diyeceksin o gece öldürülmek istenen bu ülkenin Cumhurbaşkanıyla ilgili tehditleri görmezden geleceksin, sen o gece ‘Marmaris’te tatildeydi’ demek gibi bir iftirayı edeceksin, lütfen merhametli, insaflı bir şekilde hepimiz hukukun, hakkaniyetin, adaletin yanında durarak hareket edelim. Çünkü hukuk hepimize lazım” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.