Mahçiçek; “Hem parti hem de tabanda olumlu dönütler alıyoruz”

Onikişubat Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek yerel seçimler yaklaşırken cumhur ittifakı ile ilgili gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2019 11:22
Mahçiçek; “Hem parti hem de tabanda olumlu dönütler alıyoruz”

Mahçiçek; “Bu ülke dışarıda ve içeride bize zarar vermek isteyenlere bir set daha çekti” dedi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SÜREKLİ VURGULADIĞI BEKA MESELESİ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Bizim ülkemizin kuşatılmışlığından doğan olaylardan analiz edecek olursak beka meselesinin ne anlama geldiği daha iyi kavranabilir. Türkiye ile ilgili biraz yakınlık gösteren ülkeler Türkiye ile münasebetleri iyi olduğu için bugün cezalandırılıyor. Bunlar somutlaştıralım; yaklaşık 6 yıl önce Libya ve Türkiye arasındaki uluslararası ilişkiler iyiydi. Ciddi manada Türkiye ile işler yapıyorlardı. Bugün Libya diye bir ülke yok. Aynı şekilde Mısır’ında Türkiye ile ilişkileri iyiydi ve demokrasiyle gelen bir başkan vardı. Türkiye’nin her programına katılan bir başkandı kendileri ve Türkiye ile çok yakın bir iş birliği içerisindeydi. Bugün Mısır’ın başında Mursi yok. Türkiye’ye yakın olması dolayısıyla cezalandırılanların içerisinde yer alıyor. Son olarak 15 Temmuz dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı arayan Venezuela devlet başkanı Maduro cezalandırılıyor. Birkaç Müslüman ülke bir araya gelmiş onlarda Türkiye’ye karşı. Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn gibi ülkeler. Bütün bu parçaları birleştirdiğimiz zaman Türkiye’nin ne tür sıkıntılar içerisinde olabileceğini analiz edip görebiliyorsunuz. O zaman beka meselesini daha iyi kavrıyorsunuz. Türkiye ile beraber olan dost ülkeler ortada yok. Demek oluyor ki beka meselesi çok önem arz ediyor. bütün bunları yukarıdan aşağı sıraladığımız zaman beka meselesini çok daha iyi kavrayabiliyorsunuz. Beka meselesini hem Devlet Bey hem de Cumhurbaşkanımızın ısrarla vurgulamasında altının ne kadar dolu olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla beka unsuru çok önemli. Milletin bağrından çıkan bir parti, milletin gönlünde yer edinmiş bir lider var. Bu seçim özellikle 24 Haziran seçimlerinden sonra artık ülkenin çok daha farklı yerlere gideceğinin göstergesi. AK Partinin bu seçimden kesinlikle çok iyi çıkması lazım. Parti kapatmadan 15 Temmuza ne badireler atlattık. 15 Temmuz kalkışması muvaffak olsaydı bugün ülke bölünmüş durumdaydı. Dolayısıyla beka meselesini çok daha iyi kavrıyorsunuz. Kavramak istemiyorsan bir takım bahaneler üretmek mümkün ama realite bu.

hanefi-mahcicek-yerel-secim-ziyaretleri.jpg

İLK DEFA YEREL SEÇİM SÜRECİNDE BİR İTTİFAK İÇERİSİNDESİNİZ BUNUNLA İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Gerçekten tabanda karşılık var. İki tabanda çok rahatlamış vaziyette ve çok rahat diyalog kuruluyor. Hem parti hem de tabanı bağlamında çok pozitif dönütler alıyoruz. Cumhur İttifakı ile her şey çok daha iyi ve emin adımlarla ilerliyoruz.

hanefi-mahcicek-yerel-secim-ziyaretleri4.jpg

GÖREVE GELDİĞİNİZ GÜNDEN BU YANA EN HASSAS DAVRANDIĞINIZ NOKTALARDAN BİRİ EĞİTİMDİ. EĞİTİM KONUSUNDA NEDEN BU KADAR HASSASSINIZ?

Bu ülkenin yönetimi için iyi yetiştirilmiş nitelikli insanlara ihtiyacı var. Bu her alanda böyledir. Ülke yönetimini teslim edeceğimiz nesil çok daha donanımlı olması gerekiyor. Bu eğitim sistemiyle iyi yetişmiş insanlar görev başına geldiği takdirde çok daha güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Fiziki anlamda baktığımızda bizim eğitime yaptığımız yatırımlar çok daha ötede. Fiziki olan şeyler yapılabilir ama bir insan yetiştirmek kolay değildir. onu ülkeyi yönetecek kapasiteye ulaştırdığımızda o zaman ülke farklı olacaktır.

hanefi-mahcicek-yerel-secim-ziyaretleri1.jpg

SEÇMENDEKİ KARŞILIĞINIZI NASIL BULUYORSUNUZ?

İki lider gerçekten Cumhur İttifakı ile ülkeyi önemli bir noktaya taşıdı. Ülke menfaatleri için endişe taşıyan iki parti, o endişeyi iyiye çevirmeye gayret eden bir topluluk ile bir araya geldi. Gerçekten bu ülkeyi seven vizyon sahibi insanlar için bundan daha güzel bir şey olamaz. Cumhurbaşkanımızın, Pazara kadar değil mezara kadar sürecek demesi, Devlet Bey’in mesele ülke meselesi ise gerisi teferruat demesi ülke için son dönemlerde yapılan en güzel fedakârlıklardandır. Siyasi manada bugüne kadar yapılması gereken önemli fonksiyonlardan birisiydi. Bu ülke dışarıda ve içeride bize zarar vermek isteyenlere bir set daha çekti. Toplumda iki liderin önderliğini yaptığı Cumhur İttifakına sahip çıkar ve bunu göstererek bir başka boyutta. İttifakın neticelerini yerel seçimlerden sonra göreceğiz. Halkın özverisi yine bizi bir üst aşamaya getirecektir.

hanefi-mahcicek-yerel-secim-ziyaretleri3.jpg

ŞEHRİN EN HİT PROJESİ EXPO NE AŞAMADA?

Kahramanmaraş’ı dünya kenti haline getirecek proje ve bir kompleksimiz yok artık. Biz çok daha farklı bir expo yapıyor 193 günle sınırlı değil orayı bir yaşam alanı haline getirecek 365 gün insanlarımızın orayı kullanabileceği bir alan sunuyoruz. Dolayısıyla yaptığımız projede exponunda ötesinde bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Yaklaşık 5 ay sonra açacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.