Mahalle muhtarlarından 15 Temmuz açıklaması

Akçakoyunlu Mahallesi Muhtarı Atilla Kebapçı, Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı, Gayberli Mahallesi Muhtarı Hacı Köse ve Hayrullah Mahallesi Muhtarı Hacı Kirişçi 15 Temmuz’u gazetemize değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2020 19:18
Mahalle muhtarlarından 15 Temmuz açıklaması

HABER: ABLDULLAH YILDIZ

“O GECE MİLLETİMLE VE TÜRK OLMAKLA GURUR DUYDUM”

Akçakoyunlu Mahallesi Muhtarı Atilla Kebapçı 15 Temmuz’u gazetemize değerlendirdi. 

m1-055.jpg

“Yüce Allah’ım bize o günleri bir daha yaşatmaz inşallah. Tüm Türkiye halkı ve İslam âlemi olarak o günleri tekrardan yaşamak istemiyoruz. O günleri daha dün gibi hatırlıyorum. O gün evden çıkarken ailemle helalleştim ve onlara şu sözleri söyledim. “Be vatanım için gidiyorum. Hakkınızı bana helal edin, beni hakkım size helal olsun” deyip evden çıktım. Ben o gün meydanlarda 18 yaşındaki çocuğu da gördüm, 80 yaşındaki amcaları da gördüm. Yani kısacası 7 den 70 e herkes meydanlarda kendi vatanını korumak için harekete geçmişlerdi. Türk halkı vatanına, milletine, ülkesine ne kadar bağlı olduğu bir kez daha gösterdi. Ben o manzarayı gördüğüm zaman şunu anladım. Bizim ülkemize Osmanlı döneminden bu yana çok ülke saldırdı, ama hiç biride bizim birliğimizi beraberliğimizi bozamadı. Bu haince yapılan darbenin de bizim birlik ve beraberliğimizi bozamadığını görünce bir kez daha ülkemle, milletimle ve Türk olmakla gurur duydum. Dünya üzerinde bizim milletimizin gücünden daha büyük bir güç olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş ve kanıtlamış olduk."


m2-039.jpg

“TÜRK MİLLETİ BU İHANETİ UNUTMAYACAK”

Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı 15 Temmuz’un ikinci sene-i devriyesi münasebetiyle özel açıklamalarda bulundu. 

Hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde gazetemize açıklamalarda bulunan Serdar Şavkılı, Türk insanının bu yapılanları darbecilerin yanına bırakmayacağına işaret etti. Şavkılı şöyle konuştu:

“15 Temmuz ruhunun kaybedilmemesi için devlet yetkililerinin, polisin, askerin halkla iç içe olması gerekiyor. Kahramanmaraş’ta her 12 Şubat ta çetelerimiz sokaklara çıkıyor unutturmamak için ellerinden geleni nasıl yapıyorlarsa, askerimizin de, polisimizin de, devlet büyüklerimizin de o gün halkla birlikte meydanlara çıkmış olması lazım. O geceyi canlandırmaktan öte askerin polisin halkla kaynaşması gerekiyor. Tabi bu birliktelik oluşturulurken de belli bir güvenlik önlemi alınması gerekiyor. Yerel yönetimlerin o ruhu yaşatmak için bir şeyler yapması gerekiyor. Yönetim bir şey yaparsa halkta yapılana destek olur yardımcı olur. Ama yönetim bir şey yapmazsa halk neyi destekleyecek, neye yardımcı olacak. Yönetim önemsemedi diye kendi bile belki o günü önemsemeyecek. Ama ben o günlerin layığıyla hatırlanacağını ve hatırlatılmaya çalışılacağına eminim. Halkımız yaşadıkları o geceyi unutmayacak kadar vatansever.

Yerel yönetim ya da genel yönetim fark etmez o gün yapılacak etkinliklerde yada başka şeylerde masraftan kaçan olursa ben onları o ruhu yaşamamış olarak sayarım. Ben mahalle muhtarı olarak o günün hatırlanması ve yaşatılması için maddi manevi fark etmez elimden gelen bütün yardımları ortaya koyarım. Çünkü bizim başka bayrağımız yok, bizim başka vatanımız yok. Bizim tek bayrağımız Türk Bayrağı, tek vatanımız Türkiye’dir. Bizi buradan başka yere kabul edecek onların ülkesine yerleşmemize izin verecek, bize yardım edecek başa bir ülke yok. Bundan dolayı da bayrağımızın ve vatanımızın her zamankinden daha fazla değerini bilmemiz gerekiyor.”


m3-017.jpg

15 TEMMUZ’DA TÜRKİYE YENİDEN DOĞDU

Gayberli Mahallesi Muhtarı Hacı Köse 15 Temmuz’un ikinci sene-i devriyesi münasebetiyle gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Köse, Türk halkının gücünü bir kez daha tüm dünya ya göstermiş olduk” dedi.

O gece oluşan birlik ve beraberlik ruhu ile alakalı olarak yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü ifade eden Köse,

 “Ben o ruhun yeni nesle belediyelerin yapmış olduğu parklarla, bahçelerle aktarılabileceğini düşünüyorum. Mesela bizim Kahramanmaraş’ımızda bulunan 15 Temmuz parkına sadece burada bulunan insanlar gelmiyor. Türkiye’nin bazı illerinden gelen insanlar oluyor. Ve gelen insanların da 15 Temmuz ruhunu tekrardan kazandıklarını düşünüyorum. 15 Temmuz parklarının, bahçelerinin, anıtlarının yeni nesle o ruhu aktardığı kesin çünkü o parka gelen çocuklar annesine, babasına onların ne olduğunu sorduğu zaman anne ve babası onların ne olduğunu söylediğinde o çocuğun aklında kalır ve bu ruhu küçük yaştan beri içinde tutmaya başlar. Bundan dolayı da bu ruh hiçbir zaman kaybedilmemmiş olur. Bu ruhun korunması için yerel yönetimlere de çok fazla iş düşüyor. Yerel yönetim bir şeyler yaparsa halk onlara katılır destek olur ama yerel yönetim bir şeyler yapmazsa halk bu sefer o ruhu kaybetmeye başlar. Ben yerel yönetimlerin işlerini layığıyla yaptığını düşünüyorum”  ifadelerini kullandı.


m4-006.jpg

“HALKIMIZ O GÜNKÜ RUHU HALA KORUYOR”

Hayrullah Mahallesi Muhtarı Hacı Kirişçi 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümü vesilesiyle gazetemize açıklamalarda bulundu. Kirişçi ,“Halkımızın o günkü inancı ve birliğinin hala koruduğuna inanıyorum” dedi.

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalar da bulunan Kirişçi şu ifadeleri kullandı:

“Halkımızın o gün kazandıkları ruhu kaybettiklerini düşünmüyorum. O günkü yaşanan olayların unutulmayacak kadar kötü bir olaydı. Ama o kötü olaylardan halkımız birlik olarak üstesinde gelmeyi becerdi. Halkımızın o günkü inancı ve birliğinin hala var olduğuna inanıyorum. Sadece o günkü kadar dışarıya belli etmiyorlar ama günü geldiği zaman halkımızın tekrar aynı şekilde duruşlarını sergileyeceklerine eminim. Bizim beraberliğimizi bozmak isteyen bazı bilinçsiz insanlar hala var tabi ki de ama bizim artık bunlara inanmayacağımızı öğrenmeleri gerekiyor. Bizi iç savaş çıkartarak yenmeye çalışıyorlar ama halkımız her şeyin farkında olduğu için bu ihanetler, hainliklere nasıl göğüs germesi gerektiğini çok iyi biliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum