Ahmet Doğan İlbey

Ahmet Doğan İlbey

M. Kemal’le Kılıçdaroğlu Seyyid ve Ehl-i Beyt’ten olabilir mi?


M. Kemal’le Kılıçdaroğlu Seyyid ve Ehl-iBeyt’ten olabilir mi?

Atatürkçü cemaatler ve CHP’liler zihin travması geçiriyor olmalı kiİslâmlığıyla var olmuş millet nezdinde göremedikleri ilginin ezikliği içindeilkeleriyle hiç de uyuşmayan ve gülünç kaçan bir şekilde dinî motifleresarılmaya başladılar.

 

HAYDAR BAŞ’INHEZEYANI: “ATATÜRK’ÜN SOYU EHL-İ BEYT’TEN GELİYOR, SEYYİTTİR”

 

Haydar Baş, “Osmanlı arşivlerine göre Atatürk anne ve baba tarafındanSeyyittir. Atatürk sıradan bir insan değil. Onun mübarek bir ailesi vardır.Mustafa Kemal Atatürk, O’na dinsiz diyenlerin hepsinden daha dindar vehepsinden daha Türk’tür. Atatürk Seyyit ve soyu da belli bir insandır” diyerekAtatürkçülükle malûl cemaatine müjde (!) veriyor: 

 

“Atatürk’ün öyle bir soy kütüğü var ki iddia ediyorum ki öyle bir soykütüğüne rastlayamazsınız. Neden? Çünkü Ehl-i Beyt’ten geliyor. Atatürk’ün annetarafından sülalesi Selanik’teki Nakibüleşraf kaymakamlarıdır. Osmanlı’daNakibüleşraf kaymakamı olmak için tek şart var o da Seyyitliktir. Bununbelgeleri var ve bakın 600 yıl ötesine varacak kadar belge bulunuyor...”

 

ATATÜRKÇÜLER ZİHİNTRAVMASI GEÇİRİYOR

 

Vazifesi M. Kemal’i dindar göstermek olan Kemalist bir tarihçinin hayâliarşiv belgeleri icat ederek yahut belli soy şecereleri üzerinde kalem oynatarakM. Kemal’in soy kütüğüymüş gibi açıklamalarda bulunmasının ve Atatürkçüzümrenin bu açıklamanın üzerine atlamasının birçok sebebi vardır. VesayetçiKemalist ideolojinin çökmesi, Atatürkçülüğün siyasî rantının kalmaması vemilletin bunca propagandaya ve resmî eğitime rağmen Atatürkçülüğe alâkagöstermemesi karşısında telâşe kapılanların yeni oyunlarından biridir bu. Busebepten dolayı, Atatürkçülüğü savunmakla vazifeli sözde dinî cemaatlerdenbirinin şeyhi olan Haydar Baş “Atatürk seyyittir…” propagandasınıüstlenmiş.                                                                                                                                     

 

KILIÇDAROĞLU DAPEYGAMBERİN SOYUNDAN GELİYORMUŞ!

 

Dahası var; CHP’liler de milletten görmedikleri alâkayı temin etmek içindinî mehfumlarla milletin gözünü boyamaya çalışıyor ve akla ziyan veren heryola başvuruyorlar. Şimdi de genel başkanları Kılıçdaroğlu’nun “Hz. Peygamberinsoyundan geldiğini, seyyit olduğunu, umresini ve ibadetini yaptığını, CHP’limilletvekillerini hacca gitmeleri için teşvik ettiğini” yaymaya başladılar.Komikliğin ve şarlatanlığın bir arada olduğu şu satırları sinirlerinize hâkimolarak okuyunuz:

 

KILIÇDAROĞLU DİNİBÜTÜN BİRİYMİŞ, PEH PEH PEH!

 

“Kureyşan aşiretinden gelen, dini bütün, İslamiyet'i çok iyi benimsemiş,Seyit soyundan geliyor. Genel başkanımızın bu yanını kimse bilmiyor. Seyitsülalesinden geldiği için de genel başkanımız, dini bütündür, ibadetini evinde,Allah'a karşı yapar. Bu nedenle genel başkanımıza farklıfarklı yorum yapanlar var ama Peygamber Efendimizin soyundan gelen,yani Ehli Beyt soyundan gelen insanın artık muteber bir insan olduğunuherkesin bilmesini istiyorum. Bunu sayın genel başkanımız mütevazılıkgösteriyor, söylemiyor ama ben söylüyorum. Böyle köklü, soylu bir ailedengelen genel başkanıma laf atanları kınıyorum. Bunu Türk halkının bilmesiniistiyorum. Bundan sonra genel başkanımıza daha çok saygı duyulmasını, genelbaşkanımıza daha çok itimat edilmesini ve güvenilmesini istiyorum.”

 

SIKIŞINCA KÖKEN UYDURMAK,KEMALİSTLERİN SİYASETİNDENDİR

 

Atatürkçülükleriyle temayüz etmiş Prof. Alemdar Yalçın ve Soner Yalçınikilisi Kılıçdaroğlu’nun Horasan’dan gelme Kureyşan Ocağı’ndan olduğunuanlatıyorlar. Kureyşan Ocağı demek Horasan demekmiş ki, Bu ocağa bağlıKılıçdaroğlu da ehl-i tasavvuf bir dindarmış.

 

ŞARLATANLIĞINTÂRİHÇESİNDE BÖYLE BİR İDDİA VAR MIDIR?

 

Kanlı “Şapka Kanunu” ndan dolayı masum insanları idam ettiren, laiklikbir şiarımız, Kemalizm ise Cumhuriyetin dinidir...” diyen CHP’lilerin “seyyid”iddiasına kim inanır?  İmajla kim seyyitve dindar olabilir? Samimiyetsizliğin ve şarlatanlığın bu kadarına pes doğrusu!

 

“Medeni Bilgiler Kitabı” nda “Kur’an, Muhammed’in fikirleridir” diyerekvahye inanmayan, Peygamber Efendimiz s.a.v.’e “ Hicaz Peygamberi” ve Hicret’e“Kaçış” diyen, mucizelerine “uydurulmuş hikâyeler” olarak gören M. Kemal nasılEhl-i beyt’e mensubiyeti ve dolayısıyla seyyid olabiliyor? Ona lâdinîliğiöğreten ve tesirinde kaldığı Tevfik Fikret mezarından kalkıp söylesin.

 

SEYYİD, ÖMRÜNÜ İLİMVE İRFANLA SÜRDÜRENDİR

 

Osmanlılar zamanında Seyyid ailelerin birliğini Nakibu’l-Eşraflıkmüessesesi sağlardı. Nakîb, tekkelerde şeyhlerin yardımcısı konumundaki enkıdemli derviş veya dede manasına da gelir. Ancak daha çok, Hz. Peygamberimizs.a.v.’ın soyundan gelen kişilerin işlerini görmek üzere içlerinden devletetayin edilen memur anlamında kullanıldığı bilinir. M. Kemal’in de veKılıçdaroğlu’nun da Nakiplik müessesine aidiyetini ve hizmetini kaydeden zerrekadar bir vesika, inanç anlayışı ve işaret var mıdır? Şarlatanlığın tarihçesindedahi görülmeyen bu martavallara beyni soğuklamış üç-beş Atatürkçüden başka kiminanır?

 

Hz. Peygamberimiz s.a.v.’ın soyundan gelmekle beraber onun resulü olduğuİslâm’a bağlı olmayan kişiler Ehl-i Beyt’ten sayılmazlar. Rasûlullah Efendimizs.a.v.’in nesebi Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin vasıtasıyla devam ettiği için,onlardan devam eden nesle seyyid denmiştir ki, bu makam bütünüyle ehl-i beytinmâna ve misyonunu taşımak suretiyle ancak kabul görülür.

 

M. KEMAL’İ VEKILIÇDAROĞLU’NU HÂŞÂ “ALÂ ALİ SEYYİDİNA MUHAMMEDİN” DEN Mİ SAYACAĞIZ?

 

Dünya malıyla uğraşmayan, ömrünü ilim ve irfanla geçiren ehl-i beyt veseyyidlik makamıyla, ömürlerini pozitivist-lâdinî anlayışa hizmetle geçiren,Allah’a ve Hz. Peygamberimiz s.a.v.’e inanmadığını söyleyen M. Kemal’i veKılıçdaroğlu’nu yan yana getirmek mümkün mü? “Muhammedin ve ala ali seyyidinaMuhammed” den Ehl-i Beyt anlaşılmaktadır ki, M. Kemal’i ve Kılıçdaroğlu’nu hâşâ“ala ali seyyidina Muhammedin” den mi sayacağız?

 

M. KEMAL’İ DİNDARGÖSTERMEK SAHTEKÂRLIKTIR

 

Demem odur ki, M. Kemal’in de, Kılıçdaroğlu’nun da seyyidlik unvanı vebu makamın taşıdığı maddî ve mânevî misyonla uzaktan takından hiçbir alâkasıyoktur ve olamaz. Atatürkçülerin, M. Kemal’i dindar ve seyyid göstermegayretleri şarlatanlığın ötesinde sahtekârlıktır ve milletin inancıyla alayetmektir. Yukarıda belirttiğimiz zümrelerin hedefleri Atatürkçülük üstündenrejimin devamını sağlamak ve hüküm sürmektir.

 

Namık Kemal Zeybek de “Atatürk evliyadır,  millî kutsalımızdırve samimi dindardır'” propagandasını yeniden başlattığına göre, bellizümrelerce Atatürkçülüğü ve M. Kemal’i “dindar” gösterme görevi devam ediyor.


 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.