Liste hakkında İl Başkanı Debgici'den ilk açıklama!

Türkiye’nin 31 Martta sandığa gideceği yerel seçimlerin heyecanı git gide artmaya başladı. AK Parti’nin Kahramanmaraş’ta 12 belediye için başvuru sürecini tamamlayan aday adayları listesi açıklandı. İşte İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'den ilk açıklama

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2018 11:44
Liste hakkında İl Başkanı Debgici'den ilk açıklama!

Açıklanan listede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne 5 isim talip oldu. İlçe belediyeler için ise toplamda 101 aday adayı hizmet yarışı görevine talip oldu.

DEBGİCİ; ADAY ADAYI BOLLUĞU HER ZAMAN OLMUŞTUR

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından 31 Martta yapılacak olan Mahalli seçimlerde Kahramanmaraş’ın 12 belediyesine talip olan aday adayları listesi açıklandı. Listeye ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Aday adaylığı bolluğu her zaman olmuştur, bu da AK Partinin güvenilir olduğunun göstergesidir” dedi.

akp-001.jpg

DİKKAT ÇEKEN 3 İLÇE

Aday adayları listesinin açıklanmasının ardından Kahramanmaraş’ın 3 ilçesi dikkat çekti. AK Parti’den Kahramanmaraş’ın belediyelerine talip olan aday adayı sayısında dikkat çeken 3 ilçe Elbistan, Ekinözü ve Türkoğlu oldu. En çok aday adayı Elbistan ve Ekinözü’nden çıkarken en az aday adayı ise Türkoğlu’ndan çıktı. AK Parti’den Elbistan ve Ekinözü Belediyelerine 14’er aday adayı, Türkoğlu Belediyesi’ne ise 4 aday adayı çıktı. İl Başkanı Debgici yaptığı açıklamada; “Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus, aday belirlemesi yapılırken sadece aday adayları içerisinden değil, mevcut belediye başkanları ve il, ilçe teşkilat başkanları içerisinde de değerlendirmeler yapılıyor” dedi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Debgici; “Kasım ayının 5’inde başlayan süreç yine kasım ayının 16’sında son buldu. Toplamda 106 arkadaşımız müracaat etti. Bu adaylarımız içerisinde 5 tanesi büyükşehir belediyemize talip oldu. Sayı konusunda herhangi bir hedefimiz ya da bir sınırımız yoktu. AK Partide aday adaylığı bolluğu her zaman olmuştur. Aslında bu da AK Parti’nin güvenilir bir parti olduğumuzun göstergesidir. Aday adaylığı müracaatı yapanların içerisinde her meslek grubundan insanlar var. Bu bizim adımıza önemli bir durum. Bütün aday adayı arkadaşlarımıza çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Önümüzdeki bu sürecin onlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus, aday belirlemesi yapılırken sadece aday adayları içerisinden değil, mevcut belediye başkanları içerisinde de değerlendirmeler yapılıyor. Hatta müracaatta bulunmayan birileri de aday olarak gelebilir. Devam edecek veya etmeyecek belediye başkanlarımız olacaktır. Bu durumlar genel merkezimizin tasarrufunda. Aynı zamanda il veya ilçe başkanlarımız da belediye başkanları statüsü içerisinde yer alıyor. İhtiyaç duyulduğu taktirde teşkilat başkanlarımızdan da belediye başkan adayı seçilebilecek. YSK’nın açıklamış olduğu bir istifa süreci var ve bu süreci takip etmemiz gerekiyor” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.