Kuzey Kore Dünya’yı karşısına aldı

Doğu Asya’nın en pervasız ülkelerinden olan Kuzey Kore nükleer füze denemelerindeki artış Dünya’yı rahatsız etti. ABD Başkanı Trump’ın sert tepkisi sonucunda, Birleşmiş Milletler’in toplantı kararı alması, Güney Kore’nin Askeri Tedbirleri masaya...

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2017 13:55
Kuzey Kore Dünya’yı karşısına aldı

Doğu Asya’nın en pervasız ülkelerinden olan Kuzey Kore nükleer füze denemelerindeki artış Dünya’yı rahatsız etti. ABD Başkanı Trump’ın sert tepkisi sonucunda, Birleşmiş Milletler’in toplantı kararı alması, Güney Kore’nin Askeri Tedbirleri masaya koyması yeni bir savaşın sancıları olarak görülüyor.

ASSANGE TRUMP’U HEDEF GÖSTERDİ

WikiLeaks kurucusu Jullian Assange, ABD Başkanı Donald Trump’ın Pyongyang’dan ötürü Pekin ile ticareti kesme kara alması durumundan görevinden uzaklaştırılacağını söyledi. Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Assange, “Kuzey Kore’nin ticaretinin yüzde 90’ı Çin ile yapılıyor. Eğer Trump, ABD’nin Çin’le yaptığı 650 milyar dolarlık ticareti keserse, beklemeksizin görevinden uzaklaştırılacak.” İfadelerini kullandı. Trump, ABD’nin Kuzey Kore’ye verebileceği olası yanıtlardan birinin bu ülke ile ticaret yapan ülkelerle ticari ilişkilerin tamamen kesilmesi olabileceğini yazmıştı.

YENİ DENEMELER YOLDA

Diğer yandan Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), mecliste yapılan kapalı oturumda, Pyongyang’ın ülkenin kuruluş yıl dönümü 9 Eylül’de ya da Kore İŞç Partisi’nun kuruluş yıl dönümü 10 Ekim’de Kuzey Pasifik’te kıtalar arası balistik Füze fırlatabileceği endişesini paylaştı. NIS; Kuzey’in bu füzeleri standart mermi yolunu izleyecek şekilde fırlatabileceğini aktardı. Kuzey Kore, Temmuz ayında iki ICBM fırlatmış ancak Japonya gibi ülkelerinden üzerinden geçmesini önlemek için füzelerin açısını yükseltmişti. Pyongyang, geçen hafta ise orta menzilli Hwasong-12 füzesi fırlatmış, bu füze Japonya’nın üzerinden geçmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.